از داغلار قیزی ریحان
تا آرپا چای قیزی سارای گلین
شرف و پاکدامنی و #آزادگی مهمترین عناصر شخصیتی دختر ترک #آذربایجانی را تشکیل میدهد.
تسلیم نشدن در برابر #ظلم حتی به قیمت نثار کردن جان و پیوستن به #آرپا_چای. پدر سارای نیز نمونه مردی مقاوم و جان نثار از آذربایجان است که تسلیم #خان نشد .
نباید تسلیم خانی ظالم شد
اگر #حسین بن علی (ع) و #بابک خرمدین ها تسلیم میشدند و اگر #دیکتاتورهای جهان سقوط نمیکردند
امیدی به ظلم ستیزی و دفع شر #ظالمان نبود .خداوند هم امر به ایستادگی در برابر ظلم و ظالمان داده است .
خانهای ستمگر کنونی باید از تاریخ درس عبرت بگیرند و به فرمان الله تن دهند و تا دیر نشده از ریل ظلم کردن و ستمگری خارج شوند تا خدا و #خلق خدا را خشنود و راضی کنند و برای آخرت خود اندوخته نیکی داشته باشند.
بامید حذف همه ظالمان و دیکتاتورهای جهان .
_#ریحان به تاسی از آموزه های سالار شهیدان و آموزه های کربلا در مقابل ظلم و جور و قصابی #ارامنه ایستاد و نامش ماندگار شد .امروز هم به
دختران و زنانی چونریحان و مردانی چون بابک نیازمندیم تا وطن را از هرگونه تعدی حفاظت کنیم .
داغلار قیزی ریحان
دختری که روز عروسی داغدار شد، جنگید و اسطوره شد..
اوایل قرن بیستم با فروپاشی امپراتوری تزاری دولت آذربایجان توسط محمد امین رسول زاده به استقلال رسید.
ارامنه افراطی با حمله به شهرها و روستاهای آذربایجان به کشتار مردم بی سلاح دست زدند.
طی همین اقدامات جنایتکارانه در مارس 1918 ، در شرایطی که در روستای ” پادار خاچماز ” جشن عروسی ریحان خانم برگزار میشد ، #داشناک های ارمنی به مراسم عروسی حمله کرده ، اعضای خانواده ریحان و داماد ( همسر آینده ریحان ) را قتل عام کردند.
ریحان موفق به فرار شد.
او با وجود مرگ تمام عزیزانش بجای نا امیدی و تسلیم ، سلاح به دست گرفته در کوهستان سنگر گرفت.
در کوهستانی واقع در قوبا که امروز به “گلین قیه” مشهور است، گروهی از آزادی خواهان آذربایجانی را جمع کرد و به مبارزه با تروریست های جنایتکار ارمنی پرداخت و آنها را شکست داده انتقام خون خانواده اش را گرفت.
او با وجود سقوط دولت آذربایجان و حاکمیت روس های کمونیست در #قفقاز ؛ تا ده سال به مبارزات آزادی خواهانه خود ادامه داد.نهایتا بانو ریحان در سال 1928 پس از ده سال مبارزه مقابل روسها و ارمنی ها، توسط سربازان روس مورد اصابت گلوله قرار گرفت و اسیر شد ؛اما بخاطر محبوبیتی که نزد مردم داشت، توسط مردم از دست سربازان روس نجات یافت.نهایتا دولت شوروی از ترس قیام مردم قبول کرد که حکم مرگ او را لغو نماید به شرطی که نام و نام خانوادگی ریحان تغییر داده شده و به اوکراین تبعید شود.
او در صومعه ای در کریمه نگهداری می شد.
درسال1959 ، فیکرت امیروف آهنگساز آذربایجانی موسیقی شعر داغلار قیزی ریحان را که به این قهرمان اختصاص داشت ، ساخت.
متن آهنگ به شاعر آذربایجانی ایوبوف تعلق دارد.در سال 1960 ، این آهنگ برای اولین بار توسط رشید_بهبودف اجرا شد.چنین بود که اسطوره داغلار قیزی ریحان بر اساس زندگی حقیقی یک دختر جوان و تازه عروس آذربایجانی خلق شد.
روحش شاد