رئیس شورای استان زنجان: ریالی از درآمدهای معادن شهرستان ماهنشان به منطقه نرسیده
رئیس شورای استان زنجان با انتقاد از غارت معادن استان زنجان توسط مرکزنشینان گفت: «تاکنون ریالی از محل عواید ناشی از فروش معادن شهرستان ماهنشان (مانیشان) برای عمران و آبادانی این منطقه هزینه نشده است.»
به نوشته مهر، اسکندر عابدینی در جلسه اعضای شورای استان زنجان با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گفت: «حدود ۴۸ معدن فعال در حاشیه روستاهای این شهرستان فعال است. علیرغم اینکه باید یک درصد از عایدی فروش این معادن برای جبران خسارت وارده به منطقه هزینه شود، تاکنون ریالی به شهرستان مانیشان تخصیص نیافته و اثرات آلایندگی زیست محیطی و تخریب جادهها از مضرات فعالیت این معادن است که مورد توجه مسئولان نیست.»
او با اشاره به آلایندگی معدن طلای توزلو و معدن حاشیه قلعهجوق، گفت: «بیش از یک سوم روستاییان روستاهای شهرستان مانیشان با آلایندگی معادن مواجهاند.»
مجید اوصانلو نماینده شورای شهرستان خدابنده نیز با بیان اینکه «شاهد رشد قارچگونه بهرهبرداران معادن هستیم»، افزود: «متاسفانه در صدور پروانههای بهرهبرداری معادن به خصوصیات منطقه و ویژگیهای زیست محیطی توجهی نمیشود.»
اوصانلو افزود: «شهر کرسف و سهرورد با پیشینه تاریخی میتوانند ظرفیت مناسبی برای گردشگری باشند اما متاسفانه مورد هجوم معدنکاران قرار گرفتهاند و چشمه و باغاتی که معیشت مردم به آنها وابسته است، به دلیل بهرهبرداری غیرمجاز و غیراصولی معادن آسیب دیده است.»
او گفت: «در ۷۰۰ متری خانههای شهر کرسف، انفجار معادن موجب سلب آرامش شده است.»
نماینده شورای شهرستان طارم (تاریم) نیز با انتقاد از تاراج معادن ماسه این شهرستان توسط گیلانی ها گفت: «ماسه گیلوان به استان گیلان صادر میشود و در این محور شاهد تصادفات متعدد هستیم.»
لازم به ذکر است، معدن «سرب و روی انگوران» زنجان بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه محسوب می شود که بیش از هفتاد سال از بهره برداری آن می گذرد اما مردم تورک منطقه از موهبت های آن بی بهره اند.
مالکان و مسئولان اصلی معادن زنجان نیز نیز مانند سایر معادن آذربایجان جنوبی، از اهالی فارس نشین مرکز کشور هستند و با انتقال خام مواد معدنی منطقه به مرکز کشور، سود حاصل از استخراج این معدن نیز به مناطق فارس نشین ایران سرازیر می شود.
پیشتر منصور ملکینژاد، شهردار سابق شهرستان مانیشان، در اعتراض به تاراج هقتاد ساله «معدن سرب و روی انگوران» گفت: «با اینکه منطقه، هفتمین معدن سرب و روی جهان و اولین معدن سرب و روی خاورمیانه را در دل خود جای داده است، اما مبالغ حاصل از ارزشافزوده این شرکتها نصیب شهرداریهای کرمان و اصفهان میشود و به عبارتی مردم محروم مانیشان، سرشان بیکلاه میماند.»
اهداف گروه خبری آذتورک خبرلری:
سایت آذتورک خبرلری بطور روزانه و فعال اخبار و مطالب مربوط به حقوقبشر، آذربایجان، جهان تورک، جهان، ایران، مقالات و غیره… که در رسانهها و سایتهای دیگر کمتر به آنها پرداخته میشود را پوشش میدهد.
ما در این سایت بطور ویژه به اخبار و مسائل مربوط به آذربایجانجنوبی که همواره مورد استعمار و چپاول دو رژیم جمهوری اسلامی و پهلوی قرار گرفته میپردازیم. با اینکه تورکها خدمات بی پایانی به ایران کردهاند اما رژیمهای مذکور ملت تورک را به دلیل خواستههای مشروعشان بارها سرکوب کردهاند و این سرکوب ها همچنان ادامه دارد.
سایت آذتورک خبرلری صدای فعالین مدنی و حقوق بشری و مدافعان آزادی و دموکراسی ملت تورک و پاسخی به تبعیضها و سرکوبها علیه آذربایجان است.
سرزمین آذربایجان متعلق به ملت آذربایجان است و سرنوشت آذربایجان را ملت آذربایجان تعیین خواهد کرد. حق تعیین سرنوشت از ارکان اساسی ملتهاست و آذربایجان هم از این قاعده مستثنی نیست.
این سایت و گردانندگانش به هیچ سازمان سیاسی و غیرسیاسی وابسته نیستند. از شما خواهشمندیم، سایت ما را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنید و با ارسال فیلم و خبر ما را یاری نمایید.