دو خواهر لبنانی به تازگی به زندان رومیه لبنان راه یافتهاند و مصاحبههایی با عناصر تکفیری گروه تروریستی داعش داشتهاند. مصاحبههایی دشوار که زیر نگاه پرتردید و پرسوءظن زندانیان و زندانبانان انجام شده است.
دو مددکار اجتماعی در بازدید از زندان رومیه لبنان که زندانی بدنام در این کشور است، به یافتههای عجیبی در مورد نقش زنان در سازمان داعش رسیدند. نقشی که فراتر از همسری است. دو خواهر مددکار اجتماعی به نامهای مایا و نانسی یاموت، به تازگی به بلوک B زندان رومیه دسترسی پیدا کردند. این زندان ویژه بازداشت عناصر تکفیری است که دست به عملیاتهای وسیع انتحاری دست زدهاند. این دو خواهر لبنانی به تازگی به این زندان راه یافتهاند و مصاحبههایی با عناصر تکفیری گروه تروریستی داعش داشتهاند. مصاحبههایی دشوار که زیر نگاه پرتردید و پرسوءظن زندانیان و زندانبانان انجام شده است.
یک کار دانشگاهی روی زمینههای تروریسم
مصاحبههای آنان ابتدا یک پروژه دانشگاهی مددکاری اجتماعی بود که بعد با حمایتهای مستمر وزیر دادگستری لبنان تداوم یافت. انجام این پروژه برای دو زن جوان حتی اگر بسیار حرفهای هم باشند، کاری بیسابقه به نظر میرسید. دو خواهر مددکار اجتماعی بودند و در کار خود شهامت بینظیری از خود نشان میدادند؛ اما تاکنون تنها در حوزههای قضایی عمومی و مسائل مربوط به حوزه بزهکاری نوجوانان، یا حتی حضانت فرزند کار کرده بودند و حضور آنها برای خود نیروهای نظامی داخل زندان هم عجیب بود. مایا میگوید: «به ما میگفتند شما را چه به این موضوعات؟ کار دیگری ندارید؟» به همین خاطر نیروهای زندان هیچ همکاری با آنان نکردند.اما بعد از 7 سال و به ویژه پس از دفاع از پایاننامه کارشناسی ارشد که سر و صدای زیادی به پا کرد و برای مایا و نانسی اعتبار و شهرت آورد، رفتوآمد این دو خواهر به زندان طبیعی شد. به جز وکلا و خانواده زندانیان، تنها مایا و نانسی میتوانستند به بلوکB رفتوآمد کنند. آنها با بیش از 70 نفر از داعشی با ملیتهای مختلف مصاحبه کردند. زندانها معمولاً بسترهایی برای جذب اعضای جدید برای گروههای تکفیری هستند، در نتیجه دو خواهر در معرض خشونت و افراطگرایی قرار داشتند.
بیشتر بخوانید