مشاور پروژه “مطالعه، حفاظت و مرمت مجسمه های سنگی سمپوزیوم تبریز”، گفت: مجسمه های سنگی سمپوزیوم تبریز طبق روش های ثبت شده علمی و پژوهشی مرمت و بازسازی شده اند.
به گزارش سرویس فرهنگ و هنر نصر، پیرو انتشار گزارش «نصر» مبنی بر نامه واصله از سوی هیئت انتخاب و مدیر فنی سومین سمپوزیوم بین المللی مجسمه های سنگی تبریز، خبرنگار نصر برای شفاف سازی و اطلاع رسانی صحیح از مراحل مرمت و بازسازی درصدد گفت و گو با “مهدی رازانی” مشاور پروژه «مطالعه، حفاظت و مرمت مجسمه های سنگی سمپوزیوم تبریز» برآمد تا این موضوع را از نزدیک با ادله موثق و علمی، بررسی کند.
“مهدی رازانی” محقق و پژوهشگر مرمت آثار و اشیاء فرهنگی و تاریخی و مشاور پروژه «مطالعه، حفاظت و مرمت مجسمه های سنگی سمپوزیوم تبریز» در گفت و گو با خبرنگار نصر، در ارتباط با خبر منتشر شده مبنی بر آسیب رسی و تخریب مجسمه های سنگی تبریز توسط این تیم اجرایی، گفت: خبر آسیب رسی و تخریب مجسمه های سنگی به هیچ وجه درست نیست و تنها شاعبه ای است که جهت تشویش اذهان عمومی، ایجاد شده است.
وی ادامه داد: پس از برگزاری سه دوره سمپوزیوم مجسمه های سنگی در تبریز، آثار برگزیده در مکان های مختلف شهر جایگذاری شدند، این مجسمه های سنگی بدلیل مجاورت با اقلیم مختلف هوایی تبریز، دچار آسیب های درونی شده بودند، چراکه جنس سنگ های ساخته شده اغلب از سنگ های تراورتن متخلخل بوده که بدلیل عدم توجه طولانی و محافظت صحیح از آن ها، برف و باران به داخل این سنگ ها نفوذ کرده و در طولانی مدت سبب افزایش تخلخل و ترک خوردگی آن ها شده بود.