وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وضعیت نابسامان اقتصاد کشور در آغاز دولت یازدهم گفت:دولت تدبیر و امید بخش صنعت را با رشد منفی 10 درصد تحویل گرفت و به بیش از 6.5 درصد در سال 95 رساند.«محمدرضا نعمت زاده» امروز (شنبه) در مراسم روز ملی صنعت، معدن و تجارت در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی ، به ارائه گزارش مختصری از اقدامات انجام شده در دولت یازدهم پرداخت.
** وضع نابسامان صنعت و معدن در آغاز دولت یازدهم
نعمت زاده افزود: در آغاز دولت تدبیر و امید شاهد رشد منفی 10 درصدی در بخش صنعت، بوروکراسی بیش از حد، تعطیلی یا نیمه تعطیلی تعداد بسیار زیادی از صنایع، توقف طرح های سرمایه گذاری مهم، مشکلات ناشی از نابسامانی خصوصی سازی ها در قالب رد دیون، خصوصی سازی واقعی تنها 10 درصدی، تورم بالا و تصمیمات خلق الساعه و یک شبه بودیم.وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: امروز و با ایستادگی مردم در برابر تحریم ها و مشکلات و تلاش دولت، شاهد ثبات اقتصادی، باز شدن نسبی فضای جهانی، رشد مثبت تشکیل سرمایه ثابت، رشد اشتغال، افزایش تولیدات و صادرات و … هستیم، به طوری که در 2 دوره متوالی سه ماهه سال 95 رشد بخش صنعت و معدن 10 درصد و در سال 95 به بیش از 6.5 درصد افزون شد.
** برنامه ریزی ایجاد 450 هزار شغل جدید
این عضو کابینه دولت یازدهم در ادامه به برخی اقدام های انجام شده در طول چهار سال گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: راه اندازی بیش از 20 هزار واحد جدید و توسعه ای در چهار سال گذشته با بیش از 300 هزار نفر اشتغال، پیشی گرفتن صادرات از واردات در سال های 94 و 95، توجه بیشتر صاحبان صنایع به تحقیق و توسعه و فناوری (به طوری که بیش از هزار و 100 مورد واحد تحقیق و توسعه در این سال ها ایجاد شد که تا سال 92 فقط به 900 مورد محدود بود)، تغییر تدریجی نوع ارز واردات برای 50 درصد واحدهای وارداتی از ارز مبادله ای به ارز آزاد از جمله این اقدامات است.
وی ابراز امیدواری کرد به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کنیم و ادامه داد: اصلاحات اساسی در تعرفه های گمرکی، تسهیل تامین هزینه های پژوهشی بخش خصوصی توسط دولت برای هدفمند کردن امر پژوهش، بخشودگی 10 درصد حقوق دولتی معادن در صورت اجرای پروژه های تحقیقاتی با سازمان ها و نهادها و معافیت 30 درصدی مالیات بر درآمد برای مدت پنج سال برای تولید برندهای خارجی با مشارکت شرکت های داخلی، سایر اقدام های انجام شده در حوزه صنعت و معدن در چهار سال گذشته است.این مقام مسئول با اشاره دریافت تسهیلات بانکی به مبلغ 180 هزار میلیارد ریال توسط 24 هزار واحد صنفی کوچک و متوسط صنعتی و کشاورزی در سال گذشته بیان داشت: این رقم امسال به 300 هزار میلیارد ریال افزایش خواهد یافت که شامل نوسازی و بازسازی صنایع نیز می شود.
**دولت یازدهم بیش از یک میلیون اشتغال در بخش صنعت و تجارت ایجاد کرد
وی تصریح کرد: در چهار سال گذشته بیش از یک میلیون اشتغال در حوزه های صنعت، معدن، تجارت و اصناف ایجاد شده و امسال نیز برای ایجاد 450 هزار شغل جدید برنامه ریزی شده است. وزیر صنعت ، معدن و تجارت گفت : براساس برنامه چشم انداز بیست ساله کشور، ایران می بایست تا سال 1404 به یک کشور نوظهور صنعتی تبدیل شود ، اما بررسی های شاخص های بین المللی نشان می دهد که ایران تا سال 1404 نمی تواند به یک کشور صنعتی تبدیل شود اما دستیابی به شاخص های یک کشور نوظهور صنعتی امکان پذیر است.