نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه پیگیر اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی هستیم، گفت: وزیر آموزش و پرورش قول داده در این راستا اقداماتی همچون آموزش دو واحد درسی در مدارس انجام دهد.
به گزارش آذربایجان خبرلری به نقل از ایسنا، شهاب الدین بیمقدار در نشست خبری اظهار کرد: پیگیریهای انجام شده در راستای اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی، منجر به ایجاد رشته ادبیات زبان ترکی در تبریز و ارومیه شد.
وی با بیان اینکه بنده موسس فراکسیون مناطق ترک نشین هستم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در خصوص نام این فراکسیون حواشی به وجود آمد و عدهای از نمایندگان همراهی نکردند، به همین دلیل مدتهاست جلسات این کمیسیون برگزار نمیشود که به تازگی به همراه آقای حسننژاد (نماینده مرند) به دنبال برگزاری جلسات آن هستیم.
وی با بیان اینکه داشتن وحدت لازمه عبور از شرایط اقتصادی کنونی است، تصریح کرد: تحریم موضوع جدی است، اما میتوان با تکیه بر وحدت از این شرایط عبور کرد، همچنین ضرورت دارد دولت به توان بخش خصوصی باور داشته و برای رفع مشکلات آن تلاش کند، در غیر این صورت بخش خصوصی هم به دولت اعتماد نخواهد کرد.وی ادامه داد: عدهای با ارز دولتی اجناسی همچون نخ ابریشم وارد کرده و در بازار با قیمت بالا به فروش میرسانند، مردم مطمئن باشند در آینده مشکلی بابت تامین مواد غذایی نخواهیم داشت.
بیمقدار در خصوص تأسیس کارخانه ذوب مس در آذربایجان شرقی، اظهار کرد: نمایندگان استان به ویژه آقای فرهنگی موضوع را پیگیری میکند، متأسفانه روند احداث این کارخانه کند است.
وی در خصوص وضعیت کارخانه ماشینسازی و دستگیری مالک آن، بیان کرد: بحث واگذاری ماشینسازی چندین سال مطرح بود که در نهایت آقای پوری حسینی کارخانه را به یک نفر واگذار کرد که اکنون او دستگیر شده و منتظر مشخص شدن وضعیت کارخانه هستیم، معتقدم سهام کارخانه باید به کارکنان آن واگذار شود.
وی ادامه داد: بنده از موسسان فراکسیون «کار و کار آفرینی» نیز هستم و طبق برنامه فراکسیون «احیای دریاچه ارومیه» نیز با ریاست دکتر بهادری – نماینده ارومیه و نائب رئیسی بنده تشکیل خواهد شد. همچنین با کمک خانم ساعی فراکسیون «حمایت از قطعهسازی کشور» را تشکیل داده و پیگیر مشکلات فعالان این صنعت هستیم.
این نماینده مجلس در رابطه با روند تکمیل پروژههای مختلف استان، گفت: اتوبان «تبریز – سهند» با سرعت خوبی پیش میرود، همچنین تمامی نمایندگان استان پیگیر اجرای سایر پروژهها همچون دو خطه شدن خط آهن «تهران – تبریز»، اتوبان «ارومیه – تبریز»، بزرگراه « تبریز – اهر» و ادامهی آن تا جمهوری آذربایجان و … هستند که با پیگیریهای انجام شده دکتر نوبخت ۷۰ میلیارد تومان برای پروژه قطار «میانه – تبربز» تخصیص داده و در آینده ۷۰ میلیارد تومان نیز تخصیص خواهد یافت.
بیمقدار، تشکیل کنسرسیومهای صادراتی، تشکیل تعاونی عمران اسکو و تصویب طرح برای احیای بافت حاشیهنشین تبریز را از اقدامات موثرش طی سالهای اخیر عنوان کرد.
وی با بیان اینکه به دنبال راهاندازی شهرک انرژی خورشیدی حدفاصل خور خور تا روستای سرای هستیم، بیان کرد: این طرح به منظور ایجاد اشتغال ساکنان روستاهای اطراف دریاچه ارومیه که تحت تاثیر خشک شدن دریاچه قرار گرفتن، دنبال میشود.
وی ادامه داد: با خشک شدن دریاچه ارومیه زندگی ۱۴ میلیون نفر با خطر مواجه میشود و آنان مجبور به مهاجرت میشوند که این امر اقتصاد ایران را برهم میزند. به طور جدی پیگیر راهاندازی موسسه خیریهی ایجاد مشاغل جایگزین بهجای کشاورزی برای ساکنان روستاهای اطراف حوزه آبریز دریاچه ارومیه هستم تا در مصرف آب صرفهجویی شود.
بیمقدار در خصوص انتقال آب از سد «کانی سیب» به دریاچه ارومیه، گفت: با تکمیل این پروژه و در صورت جلوگیری از دزدی آب، سالانه 600 میلیون متر مکعب آب راهی دریاچه ارومیه میشود و این پروژه -که از سوی صندوق توسعه ملی تأمین اعتبار میشود- طبق برنامه پیش میرود.
وی در رابطه با قانون منع به کارگیری بازنشستهها که در آذربایجان شرقی شامل استاندار و معاون سیاسی استاندار میشود، گفت: بنده مخالف این قانون بودم که نمایندگان جوانان پیش قدم شده و موفق به تصویب آن شدند. اجرای قانون منع بهکارگیری بازنشستهها در واحدهای خصولتی یکی از مزایای آن است؛ چرا که عدهای سالهاست به صندلی خود چسبیدهاند و بر اساس این قانون جای خود را به جوانان میدهند.
بیمقدار در خصوص روند انتخاب استاندار آذربایجان شرقی، گفت: آقای «چیتچیان» گزینه نهایی برای استانداری آذربایجان شرقی بود که نپذیرفت و در جلسه امشب مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی گزینههای جدید بررسی میشود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه «آیا جمع کردن امضاء توسط آقای منادی از نمایندگان استان برای استاندار شدن، صحت دارد؟»، اظهار کرد: بله این موضوع صحت دارد، اما من امضا نکردهام.
وی با تاکید بر اینکه قانون گذاری و نظارت بر اجرای قانون اصلیترین وظایف نمایندگان مجلس است، مطرح کرد: تأثیرگذاری نمایندگان مجلس در بعد قانونگذاری بیشتر در کمیسیونها و فراکسیونها انجام میشود. معتقدم نمایندگان مجلس در بخش نظارت ضعیف عمل کرده و انجام کارهای مربوط به بخشدار و فرماندار را به معنای نظارت تلقی میکنند.
وی در رابطه با اقداماتش در خصوص توسعه صنعت گردشگری، بیان کرد: سال ۹۶ بوم گردی استان در حد صفر بود که با توصیه بنده و همت آقای استاندار، تاکنون ۱۲۰ مجوز بوم گردی در استان صادر شده است.
بیمقدار در خصوص ارزیابیاش از برگزاری رویداد گردشگری «تبریز ۲۰۱۸»، اظهار کرد: به همت این رویداد، تبریز در جاهای مختلف مطرح شد، اما مسافران خارجی در حد انتظار به استان سفر نکردند که یکی از دلایل آن شرایط کشور است، همچنین بودجه ۹۰ میلیارد تومانی برای این رویداد ابلاغ شده و پروژههایی هم در این راستا آغاز شده است.
وی ادامه داد: با پیگیری بنده، کتاب مستند آذربایجان در بخش گردشگری در حال تدوین بوده که از رسانهها تقاضا دارم در این خصوص از مسئولان مطالبه داشه باشند.
وی با بیان اینکه ساماندهی بافت فرسوده و حاشیهنشین تبریز از اولویتهاست، گفت: برای نخستین بار از سوی دولت 1050 میلیارد تومان بودجه برای احیای بافت فرسوده و حاشیهنشین تبریز در نظر گرفته شده و مطالعاتی نیز در این خصوص انجام شده است.
این نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با بیان اینکه به دنبال استانی کردن انتخابات مجلس هستیم، اظهار کرد: همچنین بنده درخواست افزایش نمایندگان حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را ارائه دادهام.
بیمقدار در رابطه با وضعیت کسبوکار در آذربایجان شرقی، گفت: سختگیریهای بیش از حد در بدنه ادارات، سرمایهگذاران را فراری میدهد، از سوی دیگر با اجرای اصل 44 قانون اساسی، دولت دیگر در استانها سرمایهگذاری انجام نمیدهد. همچنین رشد جمعیت در آذربایجان شرقی پایین بوده و این استان مهاجر فرست به شمار میرود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در انتخابات آینده مجلس کاندیدا میشوم، گفت: کارآفرینی اصلیترین هدفم از ورود به مجلس است و اگر مردم بار دیگر به من اعتماد کنند، با همین رویه برای پیگیری برنامه هایم تلاش خواهمکرد.