تیم اقتصادی همگون به معنی انتخاب وزرا از یک جناح نیست/رییس جمهور مصلحتاندیشیها را کنار بگذارد. محسن کوهکن میگوید: رییس جمهور بعضی از مصلحتاندیشیها را به ویژه در در زمینه اقتصادی کنار بگذارد و بداند که مشکل اصلی کشور اشتغال است. محسن کوهکن، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو جبهه پیروان امام و رهبری در گفت وگو با خبرآنلاین، با بیان اینکه هر وزیری در حوزه تخصصی خودش یک مسوولیت شخصی و یک مسوولیت مشترک دارد، گفت: هر رییس جمهوری از حق اختصاصی و انحصاری خودش برای چیدن کابینه اش به نحو احسن باید استفاده کند تا بتواند در آینده در مقابل مجلس شورای اسلامی و نظام و مردم پاسخگو باشد.او ادامه داد: هیچ حزب و گروه و دسته و جناحی با توجه به اینکه ساختار نظام اجرایی ما حزبی نیست، نباید انتظارات حزبی از رییس جمهور داشته باشند. گاهی تحلیل هایی در نقد عملکرد برخی وزرا می شنویم که کاملا مشخص است باندی و جناحی است. اگر قرار است روی گذشته تحلیلی بشود روی آن چیزی که مسوولیت مشترک وزرا هست باید تحلیل شود که نهایتا هم مسوولیت آن متوجه رییس جمهور است.
نقد یا تشویق وزرا بدون بررسی عملکردها کار بیهودهای است
به گفته وی، اگر رییس جمهور بخواهد از وزرای دولت یازدهم در دولت جدیدش هم استفاده کند باید بررسی کند که آیا این وزیر با موازین و معیارهای موردنظر نمره قبولی دارد یا خیر؟ عده ای، برخی از وزرا را مورد نقد قرار می دهند و یا برعکس تشویق می کنند. اما این نقدها و تشویق ها اگر بدون بررسی معیارها باشد کار بیهوده ای است.
سهیمهخواهی احزاب، یک آفت برای رییس جمهوری
این نماینده مجلس ادامه داد: در نظامی که ساختار اجرایی اش حزبی نیست، اینکه احزاب انتظار داشته باشند که رییس جمهور سهمیه ای به آن ها در کابینه اش بدهد، برای رییس جمهور یک آفت است. اساسا هم بعد از پایان کار در ارزیابی عملی افراد را دچار اشتباه می کند و از سوی افراد سیاسیِ قشری نگر مورد سوء استفاده قرار می گیرد. در حالی که نظام ما حزبی نیست و اینگونه نیست که اگر وزیری از یک حزب معرفی شود، منافعش را آن حزب ببرد یا اگر ارزیابی عملکردها منفی بود، ضرر و زیانش را حزب پرداخت کند. بنابراین به هیچ عنوان سهمیه خواهی احزاب از رییس جمهور تا زمانی که ما یک نظام حزبی نداریم، معنا ندارد. او گفت: ساختار سیاسی در نظام جمهوری اسلامی مطابق آنچه که در قانون اساسی آمده و مطابق با باورهای مردم از زمان حضرت امام (ره) و طبق منویات مقام معظم رهبری، این است که رییس جمهور حتما باید برنامه های خودش را با آن مشی کلی نظام تطبیق دهد وه اگر این کار را نکند مشروعیت خودش را از دست می دهد. ما معتقد هستیم که رییس جمهور مقبولیتش را از مردم می گیرد. یعنی اگر مردم به کسی رای ندهند شخص خاصی رییس جمهور نمی شود. این فرد منتخب با اجرای مراسم تنفیذ مشروعیت پیدا می کند و آن وقت است که تصمیمات او در هیات وزیران و اجرای آن برای شهروندان ضروری به نظر می رسد و سرباز زدن از آن برای رییس جمهور مسوولیت ساز خواهد شد.
تیم اقتصادی همگون به معنی انتخاب وزرا از یک جناح نیست
کوهکن با اشاره به اینکه رهبری در مراسم افطار با مسوولان نظام نه تنها اصولی را برای رییس جمهور منتخب بلکه برای سه قوه مشخص کردند و بر حفظ هویت اسلامی- ایرانی مردم تاکید کردند، گفت: منظور ایشان این بود که افراد در تصمیم گیریهای خود این هویت را در نظر بگیرند و اقتدار و انسجام ملی را رعایت کنند. با توجه به این فرمایشات رهبری، معتقدم افرادی که برای کابینه معرفی می شوند حتما باید عملکرد گذشته آن ها در نظر گرفته شود و اگر آن وزیر با شاخصه های نظام در تعارض باشد، از هر حزبی هم که باشد، نباید معرفی شود.