حکایت ساوالان و قارا ساوالان و تطبیق با آن با نشست بروکسل/حسن کریمزاده صاحب دیوان
تصویر بالا در یک چشم انداز و در فاصله ۳۰ کیلومتری از هم در محال مشگین شهر قابل مشاهده است.
که طی آن قاراساوالان در پشت “گاوورقلعه سی” ارشق درست در مقابل سلطان ساوالان قرار دارد و مردم محلی در فرهنگ بومی و عامیانه خود می گویند “قاراساوالان” روزی همچون مرغی گفته است اگر خداوند اجازه بدهد و یا ندهد من پرواز خواهم کرد و برای همین مرغ طلسم شده و با اینکه پر دارد اما نمی تواند پرواز بکند. قاراساوالان هم گفته است اجازه نخواهم داد ابرها ها از روی من عبور و برف و باران را به سلطان ساوالان ببرد و لذا همانند مرغ طلسم شده است در ظاهر به کوه شبیه است اما همیشه روسیاه است و هیچوقت هم برف ندارد.
بنده سال 1382 در این منطقه معلم بودم حتی در تمام طول فصل زمستان برف هم ببارد قاراساولان بدون برف و کوه ساوالان همواره پوشیده از برف می باشد.
تصویر پایین هم نشست رهبران آذربایجان و ارمنستان در بروکسل است.
روزگاری پاشینیان با سفر به مناطق اشغالی بعد از شراب خواری سرمست شد و رقص کنان گفت که ما همسایه ترسویی چون آذربایجان داریم و دیگر قاراباغ از آن ماست آذربایجان اگر می توانند حمله بکند آذربایجان چه بخواهد و یا نخواهد دیگر “قاراباغ متعلق به ارمنستان است”
دولتمردان آذربایجان با سخنان پاشینیان تحریک و احساساتی نشدند بلکه با صبوری و با اتخاذ سیاست عاقلانه بعد از ۱۸ ماه نبرد رهایی بخش را آغاز و در ۴۴ روز تاریخ نوشتند.
حال در این نشست طلسم شدن پاشینیان را می بینیم عین مرغ و قاراساوالان در ظاهر یک مقام دولتی است اما همچون درمانده های سیاسی می خواهد وانمود کند که دیگر “پسر خوب شده است”
در نشست بروکسل می بینیم طبیعت آذربایجان هم قابل مشاهده است.
بدون شک همخوانی این نشست و تصویر طبیعت اتفاقی نیست مکتبی که بومی و برگرفته از خون و روح یک ملت باشد اتوماتیک وار ملت هم تبدیل به کوه استوار و سربلند وطنش می شود.
خطاب به رهبر ارمنستان: “نولدو پاشینیان؟”
خطاب به رهبر آذربایجان:”ائله سؤیکه نمیشم آذربایجانا، بیر کؤکون اوستونده مین بوداغام من”
حال کریدور زنگه زور بعنوان شاهرگ اقتصادی ملت ها و کشورهای منطقه در حال عملیاتی شدن است و پاشینیان در این نشست برای کریدور مذکور بصورت رسمی”آری” گفت. ایران دیر بجنبد همچون ضرب المثل معروف “علی ماند و حوضش” خسران دنیا والاخرت خواهد شد و مطلق بنده برای آن روز ایران هم با تطبیق طبیعت اسرارانگیز آذربایجان خواهم نوشت هرچند امیدواریم سران این کشور عاقل باشند تا دیر نشده به تشکیلات کشورهای تورک بپیوندد و از موهبت های بی پایان بازار اقتصادی کریدور زنگه زور از ژاپن گرفته تا قلب اروپا بهره مند شوند.
ضمنا توصیه می کنیم ایران متوجه این نکته اساسی شود:
همزمان با نشست بروکسل، نشست برلین هم در جریان بود ایران می تواند بجای استرس و اضطراب برلین از موفقیت و آرامش نشست بروکسل آذربایجان سهمی داشته باشد و به برجام ماندگار و پایدار در منطقه دست بیابد.
پ ن: حکایت تطبیق طبیعت آذربایجان با این نشست بسیار همخوانی دارد و بدون شک ما خوشبخت ترین نسل دو قرن اخیر آذربایجان هستیم که چنین مغرورانه قلم می زنیم، می نویسیم .
“سایه غرور و موفقیت ملی در آسمان آذربایجان مستدام باد”
حسن کریمزاده صاحب دیوان