حکومت جمهوری اسلامی ایران در راستای اثبات دوستی و برادری خود به ارمنستان موزه ارامنه را در تبریز برپا می کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آزربایجان شرقی، روز چهارشنبه ۳۱ فروردینماه ۱۴۰۱ با اسقف اعظم گریگور چیفتچیان خلیفه کل ارامنه آزربایجان دیدار و گفتوگو کرد.
احمد حمزه زاده در این دیدار تأکید داشته است که، حفظ و نگهداری از آثار تاریخی ارامنه از مهمترین اهداف این ادارهکل است.
او همچنین گفت: پیرو هماهنگیهای انجامشده با خلیفه کل ارامنه آزربایجان، مرمت ساختمان خلیفهگری شمال غرب کشور واقع در تبریز پس از بررسیها و نظرات کارشناسان معاونت میراثفرهنگی استان، انجام خواهد شد.
ساخت موزه ارامنه در تبریز در حالی صورت می پذیرد که هر روزه شاهد نابودی آثار تاریخی مربوط به تورکان در این شهر و دیگر مناطق آزربایجان جنوبی و همچنین مناطق تورک نشین ایران هستیم.
از زمان روی کار آمدن رژیم پهلوی تا بدین روز بسیاری از آثار تاریخی تورکان محو و نابود شده است. امروزه نیز صدها اثر تاریخی در آزربایجان جنوبی در آستانه نابودی کامل می باشد.
آیا ساخت موزه ارامنه در تبریز به رسیدگی نسبت به وضعیت، قلعه ارک، مقبرةالشعرا، قبرستان پینه شالوار، برج خلعت پوشان و صدها خانه و اثر تاریخی دیگر ارجحیت دارد؟
آنچه روشن است ساخت این موزه در تبریز حاوی پیامی سیاسی به تورکیه و آزربایجان شمالی است. این اقدام جمهوری اسلامی ایران بی احترامی بزرگی نسبت به ملت آزربایجان محسوب می شود.
رژیم جمهوری اسلامی تاکنون به دفعات با عشوه ها و خوش رقصیهای مختلف دوستی و برادری خود نسبت به ارمنستان و ارباب پیرش روسیه را نشان داده است.
ارسال منابع انرژی، تسلیحات نظامی، اطلاعات جنگی و چندین نوع کمک دیگر با توسل به راه ها و روش های مختلف به ارمنستان نمونه ای از این خوش رقصی هاست.
رژیم جمهوری اسلامی از تمامی امکانات خود در تبریز برای رفاه حال ارامنه استفاده می کند. جمعیت محدود ارامنه در تبریز برای خود مدرسه ویژه ای نیز دارند که در آنجا به زبان خود تحصیل می کنند. این در حالیست که تورکان آزربایجان در شهر خود از حق تحصیل به زبان مادریشان محرومند.