درست همین روزها بود و برای همین ما میگوییم «سؤز واختینا چکر».
مجتهد شبستری در تبریز
پنجشنبه 28 آبان 77 بابا میرزایوف در تبریز کنسرت داشت و عاشقان آوازهایی مانند «جنگی کوراوغلو و چاغیریرام گل» خود را به محل کنسرت رسانده بودند که چماقداران مصلای تبریز وارد سالن کنسرت شده و روی سن رفتند. تار و قاوال شکسته شد و بابا میرزایوف و گروه موسیقی کتک خوردند. بهانه متولی مصلا این بود که دوشنبه 25 آبان همان سال، علامه محمدتقی جعفری درگذشته بود و نباید قبل از شب هفتم علامه، بساط مطربی پهن میکردید.
این اقدام امام جمعه در طول هفته موضوع بحث تبریز بود. برخی میگفتند که ایشان تازه آمده و میخواهد ضرب شست نشان دهد و برخی میگفتند که ایشان اصلا برای این منظور امام شده است تا اینکه جمعه ششم آذر به دستور مجتهد شبستری پرچم آمریکا را بر تن قوپوز (ساز آشیقی آذربایجان) کرده و در نمازجمعه تبریز آتش زدند.
روایتی نیز در خصوص چرایی انتصاب مجتهد شبستری به امامت تبریز هست که نقلش بیفایده نیست. نوزده اردیبهشت 74 دانشجویان دانشگاه تبریز در اعتراض به پرسشنامه صداوسیما مبنی بر «طرح فاصله اجتماعی» تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمعکنندگان از محدوده دانشگاه فراتر رفته و شعارگویان تا میدان ساعت تبریز رفتند. این روز در تاریخ آذربایجان، نقطه عطفی بود که تجمعات حمایت از قاراباغ و 15 فروردین خونین اسلامشهر را به انتخابات دکتر چهرگانی در اسفند 74 و فروردین و اردیبهشت 75 متصل میکرد. برای همین از آن روز به عنوان روز دانشجوی آذربایجان یاد میشود.
ملکوتی، امام جمعه وقت تبریز در نماز جمعه 22 اردیبهشت، اقدام صداوسیما را محکوم کرد و در نمازجمعه 29 اردیبهشت اقدام دانشجویان را محکوم نکرد. برای همین ملکوتی روز چهارشنبه چهارم خرداد از سمتش برکنار شد و مجتهد شبستری بجایش منصوب شد. شبستری در اولین نمازش در ششم خرداد، دانشجویان معترض را اخلالگر نامیده و آنها را تهدید کرد.
مدت امامت شبستری در تبریز با وقایع بسیاری همراه بود که مهمترین آنها تخریب بخشهایی از مجموعه ارک تبریز (مانند حمام تاریخی) و احداث پارکینگ و شبستان زنان مصلا در آن محل بود. دخالت ایشان در امور اداری استان نیز زبانزد خاص و عام، خصوصا کارکنان صداوسیمای استانی بود و کلنجارش با اکبر اعلمی و خطاب تاریخی اعلمی در اذهان همه ماندگار شد.
ابراهیم رشیدی