.
شوشا پایتخت قالیبافی قاراباغ
در ویدئویی با موضوع «شوشا پایتخت قالیبافی قاراباغ است» که در آذربایجان تهیه شده، پرفسور ویدادی مراداف درباره صنعت هنری قاراباغ و شوشا صحبت می کند.
وی در مورد ارتباط قالی های شوشا با نماد تورکها می گوید: «ریشه های تاریخی فرش بافی در شوشا مستقیماً با تورک گرایی پیوند دارند. ده ها عنصر و نماد قبایل تورک در تمام فرش ها و محصولات فرش شوشا بافته شده است.»
دکتر علوم تاریخی، پرفسور مرادوف همچنین می افزاید: «یکی از شاخص های بازگشت ما به قاراباغ و شوشا تأسیس کارگاه های جدید فرش و موزه فرش در شوشا خواهد بود.»
پرفسور ویدادی مراداف می گوید: «فرش های شوشا از لحاظ هنری منعکس کننده سنت های قالیبافی قاراباغ و آزربایجان جنوبی است. فرش ها با طرح های گل بر اساس هنرهای تبریز بافته شده اند. همانند تبریز، به بافتن فرش های موضوعی در شوشا نیز توجه ویژه ای می شد.»
به گفته وی: «فرش های طرح دار، محصولات محیطی هستند که در آن فرهنگ شهری، ادبیات و موسیقی رشد می کند. اگرچه اندازه، مشخصات فنی و رنگ این فرش ها کمی متفاوت است، اما این نشان دهنده ارتباط بین آزربایجان جنوبی، قاراباغ، شوشا، روابط بین جمعیت، هنرمندان، تبادل خلاقیت است.»
پرفسور ویدادی مراداف می افزاید: «بافت فرش در قاراباغ به سفارش بازارهای روسیه، اروپا، آسیای میانه، آناتولی و ایران بوده و به لطف بهره وری کارگاه های فرش شوشا، بازار فرش نیز پدید آمده است. همچنین کارگاه های پشم و رنگرزی برای بافت فرشها با کیفیت بالا در این شهر وجود دارد.
فرشهای بافته شده در شوشا از لحاظ هنری دارای ترکیبات پیچیده ای هستند. موزه مشهور جهان ویکتوریا و آلبرت، موزه متروپولیتن، موزه نساجی کانادا، ارمیتاژ، موزه مردم نگاری روسیه و مجموعه های خصوصی دارای فرش و قالیچه های بسیاری است که توسط آزربایجانی ها در شوشا بافته شده است. ارائه فرشی به نام شوشا و قاراباغ علامت تجاری بودن آن است؛ نمونه ای از هنر اصیل.
خرید فرش شوشا برای اروپایی ها و آمریکایی ها باعث افتخار است. زیرا آنها اهمیت شوشا را نه فقط به دلیل آزربایجان، بلکه به دلیل کل قفقاز و جهان شرق می دانند.
در زمان اشغال شوشا در ماه مه ۱۹۹۲، همراه با سایر نمونه های مادی و فرهنگی مردم ما که در موزه تاریخ و مردم نگاری شوشا نگهداری می شدند، فرش های ما نیز توسط ارمنستان به کشورهای خارجی و حراج ها منتقل شدند. ارمنی ها از نیمه دوم قرن نوزدهم تا اواسط قرن ۲۰ تعداد زیادی فرش و محصولات فرش فروختند که مردم شوشا نتوانستند آنها را از خانه های خود بیرون بیاورند.
امروز سرزمین های ما که تقریباً ۳۰ سال تحت اشغال بوده اند از جمله شهر شوشا، از دشمن آزاد شده است. ما اطمینان داریم که در آینده ای نزدیک، زندگی در قاراباغ به طور کلی، از جمله شوشا به حالت عادی برمی گردد. شوشا به روزهای سعادتمند و شاد خود باز خواهد گشت؛ این شهر به ساکنان باستانی خود صاحبان واقعی پیوست.
در شوشا، صدای اسلحه با صدای موسیقی های آزربایجان جایگزین خواهد شد.»
اهداف گروه خبری آذتورک خبرلری چیست؟
سرزمین آذربایجان همواره مورد چپاول رژیم جمهوری اسلامی و رژیم پهلوی قرار گرفته و منابع آن توسط هر دو رژیم به یغما برده شده است. با اینکه تورک ها خدمات بی پایانی به ایران کرده اند اما هم جمهوری اسلامی و هم رژیم پهلوی ملت تورک را به دلیل خواسته های مشروعشان بارها سرکوب کرده اند و این سرکوب ها همچنان ادامه دارد.
سایت آذتورک خبرلری به این تبعیض ها و سرکوب ها می پردازد و اخبار فعالین مدنی و حقوق بشری و مدافعان آزادی و دموکراسی ملت تورک که در رسانه ها و سایتهای دیگر کمتر به آنها اهمیت داده می شود را پوشش می دهد.
سرزمین آذربایجان متعلق به ملت آذربایجان است و سرنوشت آذربایجان را ملت آذربایجان تعیین خواهد کرد. حق تعیین سرنوشت از ارکان اساسی ملت هاست و آذربایجان هم از این قاعده مستثنی نیست.
این سایت و گردانندگانش به هیچ سازمان سیاسی و غیرسیاسی وابسته نیستند. از شما خواهشمندیم که در معرفی این سایت خبری ما را یاری نمایید و در ارسال فیلم و اخبار به ما کمک نمایید.