رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در این باره گفت: «پروانه بهرهبرداری اولین معدن مس در استان اردبیل با ذخیره ۷۰ میلیون تن کانسنگ مس و استخراج سالیانه یک میلیون تن صادر گردید.
رامین صادقی اشتغالزایی این معدن را ۹۰ نفر اعلام و ادعا کرد که «با احداث واحد کنسانتره مس تا ۳ سال آینده و افزایش سرمایهگذاری»، اشتغال ایجادشده نیز افزایش خواهد یافت. این در حالیست که مسئولان ایران ۳۰ سال است از احداث کارخانه مس در معدن مس سونگون که بزرگترین معدن مس خاورمیانه است خودداری می کنند و استحصلات این معدن عظیم آذربایجان را به کرمان منتقل می کنند.
پیشتر در مهرماه ۱۳۹۹ نیز پور محمدی استاندار سابق آزربایجانشرقی گفت: «هر روز به میزان ۵۰ میلیارد تومان کنسانتره مس از مسسونگون ورزقان به کرمان میرود اگر همین پول در خود استان بماند اینجا بهشت میشود.
در دیماه ۱۴۰۰ نیز الهویردی دهقانی نماینده ورزقان در گفتوگو با «میزان»، در اعتراض به غارت معدن مس سونگون ورزقان آذربایجان توسط کرمانی ها گفت:« ۲۰ سال است مس آذربایجان را به کرمان میبرند، پررو و بد عادت شدهاند.
در ۲۹ خردادماه ۱۴۰۱ هم عابدین خرم، استاندار آزربایجانشرقی ضمن اذعان به غارت معادن طلا و مس آذربایجان توسط حکومت مرکزی ایران گفت: «معدن مس سونگون از درآمدزایی بالایی برخوردار است اما در کنار آن چند معدن طلا استقرار یافته که نه گردش مالی و نه محل فرآوری و انتقال مواد این معادن مشخص است!»
لازم به ذکر است بزرگترین معادن طلای خاورمیانه «معدن زرشوران و معدن آغ دره»، بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه «معدن انگوران»، بزرگترین معدن مس خاورمیانه «معدن سونگون»، به همراه هزاران معدن دیگر در آذربایجان جنوبی قرار دارند. سهامداران، مالکان و پیمانکاران معادن آذربایجان از اهالی استان های فارس نشین مرکز کشورند و با انتقال استخراجات این معادن به مناطق فارس نشین، سود حاصل از آن نیز به جیب مردم این مناطق سرازیر می شود و مردم آذربایجان نیز با فقر، بیکاری، مهاجرت و تخریبات زیست محیطی معدنکاران دست به گریبانند.
- کل بودجه آذربایجان شرقی معادل ۱۰ روز تولید معدن مس سونگون است که به کرمان می رود!
-
وعده مدیرعامل شرکت مس ایران مبنی بر انتقال حسابهای مس سونگون به آذربایجانشرقی!