اتوبوسساز آذربایجانجنوبی که در تبریز محصولات خود را با برند آکیا، تولید و روانه بازار میکرد، اولین اتوبوس تمام الکتریکی ۲۵ متری تولید کارخانه ترکیهاش را در خیابانهای استانبول تست کرد.
این تولید کننده اهل میانه، در ۱۳۹۲ کارخانه آکیا را در شهرک سرمایهگذاری خارجی تبریز تاسیس کرد و تولیدات خود را روانه بازار کرد. این شرکت با بیش از ۵۰۰ پرسنل، یکی از بزرگترین تولید کنندگان صنعتی آذربایجان شرقی بود.
به نوشته شمس، «با کاهش خرید اتوبوس در دولت روحانی و تعطیلی کارخانجات»، این اتوبوسساز آذربایجانی امکانات خود را به ترکیه منتقل کرد و کارخانهای را در شهر بورسا تاسیس کرد.
هماکنون برند آکیا که زمانی در تبریز تولید می شد، به برندی برای ترکیه تبدیل شده و این شرکت بازارهای متعدد بخصوص در آسیای میانه را هم در اختیار گرفته است.
به نوشته «سون خبرلر» ترکیه، کارخانه آکیا در بورسا ظرفیت تولید سالیانه ۶۰۰ دستگاه خودرو را دارد و هم اکنون تولید طولانی ترین متروبوس را برای عرضه به استانبول آغاز کرده است. این اتوبوس ۲۵ متر طول و ۲۹۰ نفر طرفیت دارد.
لازم به ذکر است، پیشتر نیز شمار زیادی از سرمایه گذاران و کارآفرینان آذربایجانی اذعان کرده بودند که مسئولان ایران با سنگ اندازی مختلف، مانع سرمایه گذاری و فعالیت آنان در شهرهای آذربایجان جنوبی و موجب فرار سرمایه گذاران از آذربایجان جنوبی می شوند.
در همین ارتباط امروز پنجشنبه رئیس اتاق بازرگانی تبریز ضمن اذعان به سیاست های تورک ستیزانه و استعمارگرانه حکومت مرکزی ایران، گفت: «ما به دنبال راه اندازی و ایجاد بانک خصوصی اختصاصی در استان آذربایجان شرقی بودیم ولی اجازه ندادند و اعلام کردند که این موضوع با منافع ملی همخوانی ندارد.»
در آذرماه ۱۴۰۰ هم با وجود بیکاری شدید در اردبیل، با کارشکنی های مسئولان گماشته شده از طرف تهران در اردبیل، کارخانه «کامیون کاسپین خودرو» از اردبیل جمع آوری و به قم منتقل شد.
در دیماه ۱۴۰۰ هم «حمید راعی» جوان سرمایه گذار آذربایجانی که پس از ۱۷ سال فعالیت در تهران برای تاسیس گاوداری و ایجاد اشتغال به زادگاهش روستای «هریس» در شبستر بازگشته، با انتقاد از کارشکنی های مسئولان ایران گفت: «صدور مجوز برایم ۱۶ ماه طول کشید. در این مدت بهجز سنگاندازی و وعدههای دروغین چیز دیگری از مسئولان ندیدم.»