نماینده ورزقان در اعتراض به غارت معدن مس سونگون ورزقان آذربایجان توسط کرمانی ها گفت: «برخی با پرویی سهم استان آذربایجان شرقی را خوردند و حالا بدعادت شدند.»
الهویردی دهقانی در گفتوگو با میزان، با اشاره به کارشکنی های مافیای مس کرمان و انتشار برخی اخبار در خصوص منتفی شدن واگذاری باشگاههای تراکتور(تیراختور) و ماشینسازی به صنایع مس گفت: «واگذاری این دو باشگاه به صنایع مس منتفی نشده، اما آقایان بدقلقی میکنند؛ ولی در نهایت، این امر شدنی است. اینها تا کنون به ما زور گفتند، اما دیگر نمیتوانند.»
نماینده ورزقان افزود: «سعد محمدی(مدیرعامل شرکت صنایع مس ایران) و برخی دوستان دیگر که به او فشار میآورند مانع این امر هستند. هزینهای هم برایشان ندارد و از همان بخش هزینههایی که در راستای مسئولیتهای اجتماعی قرار است انجام شود هزینه میشود، اما متاسفانه تا کنون ما پیگیری نکردیم و در استان هم مطالبهای در این خصوص نبوده است. این دوستان بد عادت شدهاند. ۲۰ سال است تمام هزینهها را به استان کرمان میبرند و انجام میدهند و حالا هم میخواهند هزینه نکنند.»
دهقانی گفت: «تیم تیراختور دچار مشکل شده و حالا که ما میخواهیم به این تیم بزرگ و مردمی کمک کنیم و از مشکلاتش بکاهیم برخی از اینها بهانه تراشی کرده و جار و جنجال به پا میکنند. درصدهایی که اخیراً بررسی کردم نشان میدهد شرکت مس ۹ میلیارد تن ذخیره دارد که در حال حاضر بیش از نصف این ذخایر یعنی ۵۱.۲ درصد از مس سونگون است. هر چند معادن دیگری هم در اینجا در اختیار شرکت مس است که سهم استان ما را چه بسا تا ۷۰ درصد هم افزایش دهد. از این رو سهم زیادی از استان ما دارند و سهم آنها کمتر است.»
او در پاسخ به این سوال که مگر قرار نیست شرکت مس آذربایجان پدید آمده و نامگذاری شود و هزینهها از این شرکت به ورزش آذربایجان تعلق گیرد گفت: «متاسفانه این را ما همیشه خواستیم و همین دوستان هرگز اجازه ندادند این اتفاق بیفتد. سرمایه گذاریهای لازم در صنایع پایین دستی و زنجیره ارزش و تکمیلی ایجاد نشده. با این حال به دنبال آن هستیم این اتفاق حتماً بیفتند و شرایط ناعادلانهای که حاکم است از بین برود.»
نماینده ورزقان گفت: «هر ساله منابع را از این استان خارج کرده و در جاهای دیگر هزینه میکنند و در ادامه پررویی هم میکنند. آنها دیگر نمیتوانند مقاومت کنند و طی آنچه با وزیر مربوطه مطرح کردیم این دیگر به خواسته عمومی در آذربایجان تبدیل شده است.»
دهقانی گفت: «تیراختور به مس برمیگردد و تا زمانی که برگردد مالک قبلی مسئول خواهد بود. من کمک میکنم این تیم به سامان رسیده و به جایگاه واقعی خود برگردد. دلیل اصلی مقاومت این دوستان زورگویی است. اینها عادت کردند در دوره دولت گذشته صنایع مس به صورت انحصاری در اختیارشان باشد. از این رو هر جا مس هست را برای خودشان میدانند، اما اینطور نیست و دوران این افکار به پایان آمده.»
او در پایان تاکید کرد مردم آذربایجان «هرگز سهم خواهی نکردند، اما اگر کسی بخواهد پررویی کند میایستند و سهمشان را میگیرند.»
لازم به ذکر است، چندی پیش محمد رضا پورابراهیمی؛ نماینده کرمان درآمد شرکت مس را متعلق به کرمان دانست و نسبت به اختصاص هرگونه منابع مالی حاصل از درآمد معادن مس آذربایجان به آذربایجان هشدار داد و آنرا «خیانت به مردم کرمان» نامید.
حجتالاسلام حسین جلالی نماینده رفسنجان نیز ضمن مخالفت با حمایت شرکت مس از تیم های تیراختور و ماشین سازی آذربایجان گفت: «هیچ تصمیم نهایی برای خرید تیمهای تیراختور و ماشین سازی توسط شرکت مس گرفته نشده است.»
اظهارات بی شرمانه نمایندگان کرمان در حالیست که در خردادماه ۱۴۰۰ پورمحمدی استاندار وقت آذربایجانشرقی در اعتراف به تاراج معدن مس سونگون آذربایجان توسط حکومت فارسگرای ایران گفت: «هر روز به میزان ۵۰ میلیارد تومان کنسانتره مس از مسسونگون ورزقان به کرمان میرود اگر همین پول در خود استان بماند اینجا بهشت میشود.»
احمد علیرضا بیگی نماینده تبریز هم ضمن اذعان به کارشکنی مسئولان ایران در راه اندازی کارخانه مس در آذربایجان و تاراج معدن مس سونگون آذربایجان گفت: «روزانه یکهزار تن کنسانتره به ارزش ۲ میلیون دلار از مسسونگون ورزقان به خارج از آذربایجان می رود.»