اپل تولیدات خود را از چین به هند و ویتنام منتقل می‌کند


اپل تولیدات خود را از چین به هند و ویتنام منتقل می‌کند

در پی تغییرات عمده در سیاست‌های تجاری ایالات متحده، شرکت اپل تصمیم گرفته است بخش قابل توجهی از زنجیره تولید خود را از چین به کشورهای هند و ویتنام منتقل کند.

به گزارش AzturkXabarlari شرکت اپل این خبر را اعلام کرده است.

این اقدام به‌ویژه شامل تولید آیفون‌هایی است که قرار است در بازار آمریکا عرضه شوند. اپل اعلام کرده است که بیشتر آیفون‌های جدیدی که طی ماه‌های آینده وارد بازار ایالات متحده می‌شوند، در کارخانه‌های این شرکت در هند تولید خواهند شد. همچنین، کشور ویتنام به‌عنوان مرکز اصلی مونتاژ محصولاتی مانند آی‌پد و اپل‌واچ در نظر گرفته شده است.

به گفته تیم کوک، مدیرعامل اپل، این تصمیم واکنشی مستقیم به فشارهای ناشی از تعرفه‌های تجاری جدیدی است که دولت دونالد ترامپ علیه کالاهای وارداتی از چین اعمال کرده است. برآوردهای داخلی اپل نشان می‌دهد که این تعرفه‌ها می‌توانند هزینه‌های عملیاتی شرکت را در فصل جاری تا حدود ۹۰۰ میلیون دلار افزایش دهند، اگرچه برخی قطعات الکترونیکی حساس همچنان از این تعرفه‌ها معاف هستند.

یکی از عوامل کلیدی در این جابجایی، اختلاف چشمگیر در هزینه نیروی کار میان کشورهای آسیایی و ایالات متحده است. بر اساس داده‌های بانک جهانی و گزارشات سازمان بین‌المللی کار (ILO)، میانگین دستمزد ساعتی یک کارگر ساده در آمریکا بیش از ۸ دلار است؛ در حالی که این رقم در هند کمتر از یک دلار برآورد می‌شود. این تفاوت چشمگیر در هزینه‌های تولید، نقش مهمی در توان رقابتی شرکت‌هایی مانند اپل در بازار جهانی دارد.

به‌علاوه، کشورهایی نظیر هند و ویتنام با فراهم آوردن زیرساخت‌های صنعتی مناسب و دسترسی آسان به بازارهای منطقه‌ای نظیر ASEAN و اقیانوسیه، به مقصدی جذاب برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های چندملیتی بدل شده‌اند. این مزایا در کنار سیاست‌های حمایتی دولت‌های میزبان، انگیزه شرکت‌هایی نظیر اپل برای انتقال خطوط تولید از چین را دوچندان کرده است.

در نهایت باید گفت، اگرچه دولت آمریکا بارها خواستار بازگشت تولیدات شرکت‌های فناوری به خاک این کشور شده، اما شرایط اقتصادی و واقعیت‌های بازار جهانی، بسیاری از این شرکت‌ها را به سمت بهره‌برداری از مزایای تولید در آسیا سوق داده است. این روند نشانگر پیچیدگی روزافزون در زنجیره تأمین جهانی و ضرورت انعطاف‌پذیری شرکت‌ها در برابر تحولات ژئوپلتیکی و اقتصادی است.

 

مطالب مشابه

استخراج نفت مغان

لزوم تشکیل شرکت مستقل «مس آذربایجان»