افشاگری جلال رشیدی، نماینده مخالف طرح صیانت خطاب به تقیپور، رئیس کمیسیون مشترک طرح صیانت:
وقتی متوجه شدید که شورای عالی فضای مجازی قرار است طرحی به جز طرحی که شما دارید را بیاورد، با عجله کلیات طرح را تصویب کردید.
دوستان شما اصلا نمیدانستند به چه رای دادند، به همین خاطر رای را ابطال کردند.
- اعتراف نماینده مجلس بر بی کفایت بودنشان
- افشاگری رییس بیمارستان امام رضا تبریز از خیانت دستهای پشت پرده به بیماران کرونایی
طرح صیانت از اینترنت نه تنها اطلاعات را محدود میکند، بلکه فعالیت های تجاری را نیز مختل میکند و بر بخشهای وابسته به فناوری اطلاعات، از جمله علم، آموزش و پزشکی “تأثیر منفی” میگذارد. به تاکید بیانیه، این که خود دولت اقداماتی را انجام میدهد که تجارت و مبادلات علمی و آموزشی را محدود کند، “یک طنز تلخ” است.
در حال حاضر توییتر، یوتیوب، فیسبوک، تلگرام و سیگنال از جمله “پلتفرمهای ممنوعه” در ایران هستند که دسترسی به آنها بدون استفاده از “فیلترشکن” ممکن نیست.
“سازماندهی اعتراضات مردمی” و انعکاس تصاویر “خشونت علیه معترضان” در کنار افشاگریها از “فساد سیستماتیک” رایج از صدر تا ذیل حکومت ایران، از جمله عوامل نگرانی مقامات نسبت به دسترسی شهروندان به شبکههای اجتماعی و اینترنت بدون محدودیت هستند. رهبر جمهوری اسلامی بارها در سخنرانیهایش خواستار “ساماندهی فضای مجازی” شده است تا این فضا برای برای “دلسرد کردن مردم از نظام” در اختیار “دشمن” قرار نگیرد.
شماری از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای که سهشنبه ۱۰ اسفند (اول مارس) منتشر شد، از دولت ایران خواستند از تلاش برای تصویب قانون جدیدی که موجب “انزوای” این کشور در اینترنت جهانی میشود، دست بردارد.