اول مهر و دروغی با عنوان “میهن خویش را کنیم آباد”
می دونید دارم به چی فکر می کنم؟
یادتونه تو همون کلاس های اول و دوم ابتدایی به ما چی می آموختند؟
دست در دست هم دهیم به مهر
میهن خویش را کنیم آباد
مخاطب همه است :
تا چه حدی به این شعر و شعار وفادار مانده ایم؟
من معتقدم سراینده این شعر دوران کودکیمان، این شعر را صادقانه سروده است. ولی آنهایی که با کتاب و شعر و ادبیات و تاریخ و تصنیف، سر و کار نداشتند به ما دروغ گفتند.
تو کتابها یه چیز هم گفتند : دروغگو دشمن خداست.
کاش بهش اضافه می کردند :
دروغگو دشمن مردم هم هست.
آنموقع آموزه های ما کمی بهتر می شد.
اما یه مثل تجربی بود:
سیلی نقد به از حلوایی نسیه است!
اینو همه خوب یاد گرفتیم چون زود به زود به خاطر همان درسها دریافت می کردیم!
چرا جلو خشک شدن دریاچه اورمیه گرفته نمی شود؟
جواب:
چون عزمی جزم در این خصوص وجود ندارد!
زیرا که اگر مسئله مالی هم وجود داشت، پیشنهاد 135 میلیون دلاری یونسکو برای احیای دریاچه اورمیه کافی هم نبود، تأثیر و کمکی بزرگ در راه جلوگیری از خشک شدن نگین آذربایجان بود. در ضمن اظهار همدری و دلسوزی مرحوم شینزو آبه رئیس الوزراء سابق ژاپن را هم نباید فراموش کرد. یعنی موضوع خشک شدن دریاچه اورمیه یک موضوع محیط زیستی بین المللی بوده و دلسوزی های سایر انسانها را هم به دنبال داشته است. زیرا که به قول سعدی شیرازی:
چو عضوی به درد آورد روزگارـ دگر عضوها را نماند قرار
متأسفانه تا کنون فرصت های زیادی از دست رفته و مردم آذربایجان مواجه با مشکلات بزرگ خشکسالی و طوفان نمک و تأثیرات مخرب و مهلک شده و بیشتر هم خواهد شد.
مرکزگرایان خارج نشین و خوش نشین و داخل نشینان پول جمع کن هم، دغدغه ای در این خصوص ندارند الا ضد آذربایجان، و دیدیم وقتی که کمپین احیای دریاچه مظلوم اورمیه مطرح شد دغدغه خارج نشینان، یک مرتبه شیوه لباس پوشیدن مردم گردید هر چند که امری قابل بحث است. و این در حالیست که دغدغه اصلی مردم آذربایجان علاوه بر احیای دریاچه اورمیه به عنوان یک خواسته محیط زیستی و طبیعی و آینده نگری، تدریس زبان مادری در مدارس، حل معضل تورم و گرانی و بیکاری هم هست. و در این خصوص سخنرانی ها و اعتراضات و حتی اولتیماتوم تعدادی از نمایندگان مجلس از جمله: نمایندگان محترم مشکین و تبریز و اردبیل و اورمیه و غیره، تأکیدی هر چه بیشتر بر مطالبات بر حق و قانونی مردم آذربایجان است.