ایران عامل فتنه قفقاز/تحرکات ارمنستان در زنگه زور را ایران سناریوسازی و پشتیبانی می کند
در پی فرود مجدد مشت آهنین آذربایجان بر سر ارمنستان،پاشینیان دوباره دست به گوشی تلفن برد و با روسای کشورهای روسیه و ایران رایزنی کرد.
گفته می شود از ساعات اولیه بامداد امروز سه شنبه نظامیان ارمنستان مناطقی از کلبجر،لاچین و داشکسن را به زیر آتش گلوله گرفته و موشک پرانی کرده اند که در نتیجه این تحرکات 8 نفر از نظامیان آذربایجان به شهادت رسیده است.
براساس گزارش منابع خبری ارمنستان در نتیجه واکنش ارتش آذربایجان به حملات ارمنستان 49 نظامی این کشور کشته شده اند.
به دنبال این حوادث شاهد واکنش های صلح آمیز و دعوت به آرامش از طرف کشورهای مختلف جهان هستیم، الا ایران.
وزارت خارجه ترکیه،آمریکا و روسیه با انتشار پیام های جداگانه طرفین را دعوت به خویشتنداری کرده و خواهان پایبندی به مفاد توافقنامه معروف به 9 نوامبر شده اند.
این توافقنامه بعد از نبرد 44 روزه جنگ دوم قاراباغ به امضای طرفین به اضافه روسیه رسیده است.
واکنش کشورها:
_ایران
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران در پی تماس تلفنی با پاشینیان گفت: موضوع امنیت ارمنستان برای ایران مهم است. جنگ جدید در منطقه قفقاز جنوبی غیرقابل قبول است و ایران به دقت روند حوادث را رصد می کند.
همچنین ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران در اظهاراتی اعلام کرده است: هیچ تغییری در مرزهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان قابل پذیرش نیست
_روسیه
در پی تماس تلفنی پاشینیان با کاخ کرملین، روسیه بیانیه ای به شرح زیر انتشار داد:
1 ما نگرانی شدید خود را ابراز می کنیم، از طرفین می خواهیم از تشدید تنش خودداری کنند و آتش بس را به شدت رعایت کنند.
2 ما با باکو و ایروان در تماس نزدیک هستیم.
3 ما انتظار اجرای کامل توافق آتش بس با میانجیگری روسیه از ساعت 9 صبح به وقت مسکو را داریم.
4 همه مسائل بحث برانگیز باید منحصراً از راه های سیاسی و دیپلماتیک و در مسائل مرزی با کمک مستشاران روسیه در چارچوب کار کمیسیون دوجانبه تعیین حدود مرز ارمنستان و آذربایجان حل و فصل شود.
_ترکیه
مولود چاووشاوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در یک پیام توئیتری با اعلام این خبر گفت: با برادرم جیحون بایراماف وزیر امور خارجه آذربایجان اقدامات تحریک آمیز ارمنستان در مرز دو کشور را ارزیابی کردیم.
وزیر امور خارجه ترکیه تصریح کرد: ارمنستان باید به این اقدامات تحریک آمیز پایان داده و به همکاری و مذاکرات صلح در چارچوب توافقات با آذربایجان تمرکز کند.
وقتی این واکنش ها را با تحلیل محتوا و با دقت بر جزئیات جمله ها در پازل و در کنار هم می چینیم، به این نکته اساسی واقف می شویم که در پشت سناریو حملات تحریک آمیز ارمنستان، سیاست خبیثانه ایران وجود دارد و بعبارتی ایران ارمنی تر از ارمنی ها عمل می کند و با این تحرکات پیشدستی می کند تا بلکه بتواند اجرا و احیای دالان زنگه زور را به تعویق بیاندازد.
مواضع ایران از خامنه ای گرفته تا رئیسی در خصوص کریدور زنگه زور سراسر مردم آزارگونه و مرموزانه است طبیعی است 40 میلیون تورک آذربایجان جنوبی همچون ایام نبرد 44 روزه قاراباغ بر این خیانت های ایران سکوت نخواهند کرد.