بیانیه جنبش دانشجویی آزربایجان در مورد اعتراضات اخیر کارگران آزربایجانی
بحران اقتصادی چند سال اخیر با نرخ تورم نزدیک به ۵۰ درصد، بیش از نیمی از جمعیت را به زیر خط فقر کشانده و وضعیت معیشتی را روزبهروز اسفناکتر و سختتر کرده و در حال تبدیل شدن به فاجعهای انسانی است. در این میان وضعیت معیشتی کارگران و دهکهای پایینتر جامعه که در فقر مطلق به سر میبرند بیشتر از اقشار و طبقات دیگر در معرض تهدید میباشد.
از سوی دیگر مرکزگرایی و توسعه ناموزون که در طول صد سال اخیر پروژهٔ مشترک تمامی دولتها و حکومتهای مستقر در مرکز بوده، ناعدالتی و تبعیض سیستماتیک را بر مناطق پیرامونی تحمیل کرده است. به طوری که این امر حتی در نحوه پرداخت حقوق و مزایای کارگران نیز مشهود بوده و تفاوتی اساسی بین حقوق و مزایای کارگران مناطق مرکزی و پیرامونی وجود دارد.
حاصل شکاف طبقاتی( بحران اقتصادی) و شکاف مرکز-پیرامون، ظلم و تبعیضی مضاعفی است که بر کارگران و اقشار فرودست ملت آزربایجان روا داشته شده و اعتراضات چند روز اخیر آنان را به همراه داشته است.
به طوری که کارگران ایرانخودروی تبریز که از شهریور ۹۹ به دلیل تعویق در پرداخت حقوق از سوی کارفرما و با مطرح کردن مطالبات خود، چندین بار دست به اعتصاب زدهاند، این بار نیز به دلیل عدم افزایش حقوق دریافتی در طی دو سال اخیر، عدم طبقهبندی شغلی و لحاظ سختی زیانآور و مهمتر از همه تفاوت فاحش در حقوق و مزایایشان نسبت به همتایان خود در مراکز ایرانخودروی شهرهای دیگر از جمله تهران و اصفهان دست به اعتصابات گسترده زده و همراه با مطالبات دیگر، خواستار همسانسازی حقوق و مزایای خود با دیگر شهرها شدهاند که در نهایت باعث تعطیلی ایرانخودروی تبریز شد و با دادن وعدههایی از سوی کارفرما و مسئولین، توانستند کارگران را به خط تولید بازگردانند.
کارگران بخش پیمانکاری مجتمع مس سونگون نیز به دلیل تفاوت حقوق و مزایای خود در مقایسه با کارگران بخش رسمی معدن در روزهای اخیر اعتصابات و تجمعات وسیعی را برگزار کردهاند. لازم به ذکر است بیشتر پرسنل ردهبالایی و حتی ردهمیانی مجتمع مس سونگون را نیروهای غیربومی و کارگران ردهپایینی را نیروهای بومی آزربایجانی تشکیل میدهند. این درحالی است که به گفته استاندار آزربایجان شرقی، سالانه ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد معدن مس سونگون از استان خارج میشود که سهم آزربایجان از آن نابودی محیط زیست، فقر و بیکاری جوانانش میباشد.
علاوه بر کارگران ایرانخودروی تبریز و مجتمع مس سونگون، کارگران دیگر مراکز و کارخانههای آزربایجان از جمله موتورسازان و سهندجام نیز با طرح مطالبات مشابهی در روزهای اخیر اعتصاباتی داشتهاند.
جنبش دانشجویی آزربایجان همانند گذشته همصدای کارگران آزربایجانی بوده و حمایت خود را از اعتراضات کارگری آزربایجان اعلام میدارد و ضروری است این بار مسئولین و کارفرمایان به وعدههای خود جامهٔ عمل پوشانده و در اسرع وقت به مطالبات بهحق کارگران آزربایجانی رسیدگی کنند.
اهداف گروه خبری آذتورک خبرلری:سرزمین آذربایجان همواره مورد چپاول رژیم جمهوری اسلامی و رژیم پهلوی قرار گرفته و منابع آن توسط هر دو رژیم به یغما برده شده است. با اینکه تورک ها خدمات بی پایانی به ایران کرده اند اما هم جمهوری اسلامی و هم رژیم پهلوی ملت تورک را به دلیل خواسته های مشروعشان بارها سرکوب کرده اند و این سرکوب ها همچنان ادامه دارد.
سایت آذتورک خبرلری به این تبعیض ها و سرکوب ها می پردازد و اخبار فعالین مدنی و حقوق بشری و مدافعان آزادی و دموکراسی ملت تورک که در رسانه ها و سایتهای دیگر کمتر به آنها اهمیت داده می شود را پوشش می دهد.
سرزمین آذربایجان متعلق به ملت آذربایجان است و سرنوشت آذربایجان را ملت آذربایجان تعیین خواهد کرد. حق تعیین سرنوشت از ارکان اساسی ملت هاست و آذربایجان هم از این قاعده مستثنی نیست.
این سایت و گردانندگانش به هیچ سازمان سیاسی و غیرسیاسی وابسته نیستند. از شما خواهشمندیم که در معرفی این سایت خبری ما را یاری نمایید و در ارسال فیلم و اخبار به ما کمک نمایید.