عابدین خرّم استاندار سپاهی آذربایجان شرقی، نیز به بی اختیاربودن استانداران و تمرگزایی تمام تصمیمات در تهران، اعتراض کرد و گفت: «پروژههای عمرانی ملی، صددرصد در اختیار وزارتخانههاست و در حالی که مسائل و مشکلات این پروژهها متوجه استانداریها و دستگاههای استانی است؛ هیچ اختیاری به استانها درخصوص این پروژهها داده نشده است.»
به نوشته فارس، عابدین خرّم در نشست منطقهای وزیر کشور و معاونین وی با استانداران شمالغرب (آذربایجان جنوبی) که به صورت مجازی برگزار شد، خواستار واگذاری اختیارات و اعتبارات پروژههای ملی استانها به استانداران شد و گفت: «متأسفانه اعتبارات پروژههای عمرانی متناسب با شاخصهای استانی توزیع نمیشود و اگر اختیار لازم به استانها داده شود، میتوان اعتبار پروژهها را متناسب با پیشرفت آنها و اولویتهای استانی اختصاص داد.»
خرّم افزود: «اگر اختیارات اعتبارات ماده ۱۰ و ۱۲ مدیریت بحران و مازاد درآمد مصوب به استانها واگذار شود، میتوان بخشی از مشکلات در حوزه زیرساختی را حل و فصل کرد.»
لازم به ذکر است، در حال حاضر تمامی تصمیمات استان های آذربایجان جنوبی در تهران گرفته شده و به مسئولان آذربایجان دیکته می شود. استان های آذربایجان عملا اختیاری برای تصمیم گیری در امورات خود را ندارند و تصمیمات دیکته شده از تهران نیز در راستای غارت منابع آذربایجان و از بین بردن فرهنگ و هویت ملت آذربایجان است. علیرغم درخواست های مکرر مسئولان آذربایجان، تهران با واگذاری اختیارات به استانداران مخالفت می کند.
در آبانماه ۱۳۹۸ محمدرضا پورمحمدی استاندار سابق آذربایجانشرقی در مراسم خداحافظی خود و معارفه استاندار جدید این استان، ضمن اعتراف به بی اختیار بودن استانداران و گرفته شدن تمام تصمیمات در تهران گفت: «۸۵ درصد بودجه در اختیار وزارتخانههاست و ما اینجا بیشتر “کارپرداز” هستیم.»
پورمحمدی گفت: «استانداران زیرمجموعه وزیر کشور هستند ولی وقتی احکام آنها به عنوان نمایندگان ارشد دولت در استان توسط شخص رئیس جمهور امضا میشود همه دستگاهها را وادار به تعامل میکند.» او افزود: «امیدوارم روزی همانطور که رؤسای جمهور کابینه خود را انتخاب میکنند، استانداران هم بتوانند در استان متبوع مدیران دستگاههای مختلف را انتخاب کنند.»
پیشتر در آذرماه سال ۱۳۹۷ نیز مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مراسم معارفه استاندار سابق آذربایجان شرقی، در حضور توسط معاون وزیر کشور ایران، خواستار «افزایش اختیارات استانداران» شد و گفت: «باید اختیارات به استان ها تفویض شود چون آگاهی بیشتری نسبت به مشکلات دارند.»
نماینده تبریز ضمن انتقاد از نداشتن اختیارات استان ها گفت: «اختیارات را باید به استاندار بدهند، چه کسی گفته است که تجار دم در وزارت بروند تا آنجا برای ما تصمیم بگیرند؟ آنجا میفهمند مشکل استان چیست یا اینجا؟ آیا تهرانیها بیشتر از ما میفهمند؟ ما استانداری را که به او اختیار ندهند، نمیخواهیم! ما آقا بالا سر نمیخواهیم.»
پزشکیان در تیرماه ۹۷ هم در جلسه بررسی مشکلات اقتصادی سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل، با بیان اینکه «این مورد قبول نیست که همه تصمیمات در تهران گرفته شود»، خواستار افزاش اختیارات استان ها شده بود.
در مهرماه ۹۷، نیز مجید خدابخش استاندار سابق آذربایجان شرقی خواستار تفویض «اختیارات لازم» به مدیران استانی شد و بروکراسی را مانع اصلی تأخیر در پرداخت تسهیلات اشتغال دانست و افزود: «باید اختیار بررسی تسهیلات سقف ۱۵ میلیارد تومان را به استان تفویض کنند تا کارها تسریع یابد.»