۱/محمدمهدی شهریاری استاندار محترم، “دلیل تاریخی” را یکی از عوامل توسعه نیافتگی استان ذکر کرده و “یادآوری جنگهای (فجایع) تاریخی در ایام خاص” را یکی از این موارد ذکر کرده و به گفتهی ایشان “اینکه صد یا صدوپنجاه سال قبل اتفاقاتی افتاده و به فرض تعدادی کشته (شهید) شدهاند” نباید یادآوری و حتی مثل آلمان باید فراموش شوند. استاندار گویا فراموش کردهاند که در آلمان، “انکار هولوکاست” جرم تلقی میشود. یعنی فاجعهی جنگ جهانی را فراموش نکردهاند تا درس عبرتی باشد برای عدم تکرار آن در آینده.
مگر فجایع قتل عام و کشتار مسلمانان (بخصوص شیعه) در صد و صدوپنجاه سال پیش، چقدر در این استان بزرگ نمایی شده که حالا به زعم جنابعالی “مانعی بر سر راه پیشرفت منطقه شده است”؟
۲/استاندار محترم سپس با یادآوری اینکه “در دنیای جدید باید براساس آموزههای اسلام عمل کرد” ، “مسائل خاص اجتماعی” را عامل دوم توسعه نیافتگی استان دانسته و “جنگهای ده سال اول انقلاب” را نیز از جملهی آنان برشمردهاند.
یادآوری این نکته ضروری است که چه جنگهای صد و صدوپنجاه سال قبل و چه جنگهای ده سالِ پس از انقلاب اسلامی،بخاطر “مقابله با آموزههای اسلام” و از سوی یاغیان و اشرار نژادپرست و گروهکهای تروریستی مثل دمکرات کردستان، کومله و پژاک شعلهور شدهاند.
۳/استاندار محترم در بخش دیگری از سخنان خود، استان آذربایجانغربی را در خصوص فقدان آسیبهای اجتماعی، جزو پنج استان برتر کشور ذکر کرده ولی فراموش میکند که چند دقیقه قبل، “یادآوری جنگهای تاریخی و مسائل خاص اجتماعی” را عامل عقبماندگی استان ذکر کرده است.
اگر استان عقب مانده است و شما با انکار یا فراموشی وقایع تاریخی، سعی در پیشرفت آن دارید، چرا در بحث “آسیبهای اجتماعی” جزو پنج استان اول کشور هستیم؟
پاسخ مشخص است: چون، امنیت موجود را مدیون خون شهدای گرانقدری هستیم که بخاطر دین، ایمان و خاکشان، از نقده و سردشت و مهاباد گرفته تا اورمیه و سلماس و خوی، مقابل اشرار و گروهکهای تروریستی ایستادند. اما اظهار نظرهای نسنجیده، عجولانه، متعصبانه و شاید هدفدارِ برخی مثل نمایندهی مهاباد در مجلس، نباید دوباره به همین گروهکها تروریستی میدان بدهد.
۴/انتظار دارد همانگونه که موضوع “توسعهی متوازن” را در شهرهای استان مطرح و پیگیری مینمایید (که اقدامی بجا و شایسته است) ، همین بحث را در مورد وضعیت استان در کشور در مقایسه با سایر استانها مثل اصفهان، شیراز و خراسان نیز پیگیری فرمایید. واکاویی علل توسعهنیافتگی استان، بدون پرداختن به ضعفهای مدیریتی و سانترالیسم موجود ،هرگز صحیح نیست.
۵/طرح موضوع “اگر در مدرسه اسلام آباد یک معلم “کرد” بود آن اتفاقات رخ نمیداد” (حادثهی سال پیش که از اعتراض به تعدی به یک دانشآموز در مدرسه آغاز و به بحثهای قومیتی و حتی تجزیهطلبی منجر گردید) مثال و مصداق مناسبی نبود. مردم ترک و کرد و مسیحی و یهودی این استان سالهاست که بدون مرزبندی قومیتی بصورت متمدنانه و مسالمت آمیز و به خوبی، در کنار هم زندگی کردهاند. اگر گفتهی استاندار محترم صحیح بود بایستی در صورت فعالیت یک معلم ترک در شهرهایی مثل پیرانشهر یا سردشت هم شاهد وقوع وقایع تلخ و تنشزا میبودیم ولی این تفکر هرگز در جامعهی آموزشی استان جاری نبوده و آموزگاران مدارس، هرگز بر اساس دین و مذهب و قومیت تقسیم نشدهاند.
۶/منکر تلاشهای استاندار در مبارزه با فساد و مقابله با برخی کانالهای رانتی نیستم و شاید اقدامات مقطعی و خوبی در این خصوص صورت گرفته است اما همچنان منتظر عملی شدن قول ایشان مبنی بر افشای این باندها هستم.
۷/از استاندار محترم تقاضا دارد به این دو پرسش پاسخ دهند:
الف/ اگر آنگونه که در اطلاعیه روابط عمومی استانداری آمده، منظورتان از جنگهای صد و صدوپنجاه سال پیش، فاجعهی “جیلولوق” نبوده، بفرمایید که منظور کدام جنگها بوده و طبق استدلالات حضرتعالی، علت این جنگها چه و تلفات حاصله چقدر بوده است؟
ب/آیا امکان انتشار متن سخنان جنابعالی در جلسهایی که با فعالین سیاسی و در حضور آقای واعظی رییس دفتر رییسجمهوری در هنگام سفر آقای روحانی به اورمیه برگزار شد،وجود دارد؟ تا ابهامات موجود در خصوص مواضعتان بهتر در معرض قضاوت افکار عمومی قرار گیرد؟
مردم این استان نماد عینی همزیستی مسالمتآمیز بوده و آنرا به اثبات رسانیدهاند. همانطور که تکرار مکرر وقایع تاریخی و سو استفاده از آن به صلاح نیست، انکار و فراموشی آن مظالم نیز، کاری مزموم و شاید هدفدار است.
از بکار بردن واژهی “ترک” واهمه نداشته باشید و از کارشناسان و مشاورین خبره بهرهمند و در جهت وفاق و همدلی گام بردارید. مردم این استان نماد همبستگی و اتحاد هستند.
منبع: یول پرس