حدیث آزادی/زلف های که برای ما سئگاه آزادی خواند و رفت
در فرهنگ ملل تورک دو تصمیم ویژه زنان بر تاریخشان تاثیر مستقیم داشته و مطلق با نتیجه مثبت نقطه عطف خلق کرده است و می کند.
قبل از ورود به بحث عارضیم که این رفتارهای زنانگی با اشباع صبر و آستانه تحمل جامعه اتخاذ می گردد:
۱_برداشتن روسری از سر توسط زنان
۲_بریدن گیسوان توسط زنان
اولی نشانه صلح و دومی آغاز مبارزه و شرکت زنان در جنگ دوشادوش با مردان می باشند.
جالب اینکه همیشه زنان تورک جهت جلوگیری از وقوع جنگ داخلی و ممانعت از برادرکشی روسرهای های خود را برداشته اند و بخاطر مبارزه با دشمنان متجاوز گیسوان خود را بریده اند.
زنان تورک موقع برداشتن روسری به خط میانی دو طرف مناقشه می رفتند در چنین لحظات نفسگیر تحت هر شرایطی ریشسفیدان دستور توقف درگیری را داده و به خانه های خود باز می گشتند و اختلافات فی مابین را به احترام روسری زنان با مشورت حل و فصل می کردند.
اما در طول تاریخ بسیار شاهد هستیم وقتی تورک ها مورد حمله و هجوم بیگانگان قرار می گرفتند زنان تورک به نشانه خونخواهی گیسوان خود را بریده و با گفتن «قانا_قان» به میدان جنگ می شتافتند و همراه با مردانشان تا پای شهادت می جنگیدند که ما شواهد زیاد از این رفتار قهرمان زنان تورک سراغ داریم. برای مثال در جریان تجاوز روس ها به سرزمین ممالک محروسه عروسان و دختران جوادخان گنجه لی هم در مقابل این تجاوز ساکت ننشسته، گیسوان خود را بریده و همراه با شوهرانشان با روس ها جنگیدند.
حدیث نام دختر ترکی ساکن در کرج است که همراه با آیسان،مهسا امینی و….با گیسوانش برای ما سئگاه آزادی خواند و شربت شهادت را نوشید. حال نوبت مردان است که به خونخواهی این دختر قهرمان در خیابان ها حضور و با حاکمیت سفاک جمهوری اسلامی ایران تا پای سرنگونی مبارزه بکنند.
در پایان:
حدیث دختر مظلوم آذربایجان ما نام تو را همچون احادیث آسمانی حفظ خواهیم کرد و بر طاق دلمان خواهیم نوشت و در کتابخانه خود قاب خواهیم کرد:
«آدین آزادلیق دیر گؤیلومه دوشور»