جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی با گرفتن پلاکاردهایی خواستار تحصیل به زبان مادری شدند.
به گزارش آذربایجان خبرلری به نقل از گوناز تی وی، طی جلسه ای که مورخ 26 مهر ماه با دکتر حمید رضا حاجی بابایی و جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد دانشجویان با نوشتنن پلاکارد های اصل های 15 و 19 قانون اساسی را مطالبه کردند بر این اساس خواستار:
1- تدریس زبان ترکی در مدارس
2 – ایجاد شبکه ترکی استانی یا سراسری برای پوشش دادن مناطق ترک نشین استان
همچنین از وی در مورد این که شما وقتی وزارت آموزش و پرورش را در اختیار داشتید چرا اصل 15 قانون اساسی را اجرا نکردید سوال شد که ایشان گفتند باید مجلس قانون گذاری می کرد و شرایط اجرا را به ما ابلاغ می کرد!
علاوه بر این، درباره شبکه استانی سوال شد که چرا شبکه استانی پاسخگوی نیاز بیشتر از نصف جمعیت استان نیست آیا این شبکه توهین به جامعه ترک زبان استان نیست ؟ وی به جای جواب منطقی گفتند مسئله قومیت در استان مطرح نیست و از انتصابات استان مثال زدند که فلان شخص تورک است یا فلانی لر و …
که باید در جواب گفت که هم اصل 15 قانون اساسی نوشته شده و لازم الاجراست و هم کنوانسیون حقوق کودک که در سال 1373 در مجلس تصویب شده است.
اصل 15 : زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است و اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید به این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبان های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه های گروهی و تدریس آنها در مدارس در کنار زبان فارسی آزاد است.
ماده 29 کنوانسیون_حقوق_کودک: آموزش کودک باید در راستای احترام به والدین کودک ،هویت فرهنگی، زبانی و ارزش های کودک باشد.
در پاسخی که وی در مورد شبکه استانی دادند که اصلا جواب با سوال طرح شده مطابقت ندارد لازم به ذکر است که ما در استان آذربایجان غربی دو شبکه استانی به دو زبان مختلف داریم و یا این که ما 20 شبکه سراسری فارسی زبان داریم چه اشکالی دارد یک شبکه سراسری ترکی زبان هم داشته باشیم تا مشکلات دیگر مناطق کشور که به شبکه ای با زبان مادری خودشان دسترسی ندارند حل شود؟
در پایان دانشجویان پاسخ حاجی بابایی را اینگونه دادند.
آیا این جواب ها در خور شان اقوام کشور است که از اول انقلاب بدون کوچکترین مضایقه هزینه های جانی و مالی برای سربلندی و شکوه ایران اسلامی داده اند و هنوز منتظر اجرای عدالت در این کشور هستند؟
آیا در رفراندم قانون اساسی که 98 درصد رای آورد ذکر شده بود که این قانون ها اجرا نخواهد شد؟
آیا عدالت اسلامی این است؟
جمهوری اسلامی ایران هویت و زبان ترکی را تهدیدی بر علیه موجودیت زبان و فرهنگ فارسی قلمداد می کند و به سرکوب حقوق ترک ها با توسل به قوه قهریه اقدام می کند.