زبان غیرفارسزبانان بصورت «۲ واحد اختیاری» در «پایههای هفتم و دهم» آموزش داده خواهد شد
در حالیکه طبق اصل ۱۵ قانون اساسی ایران، تدریس زبان مادری در مدارس «آزاد» عنوان شده، مسئولان حکومت ایران برای سرپوش گذاشتن بر نسل کشی زبانی ملل غیرفارس در ایران اعلام کردند «زبانهای محلی» از سال ۱۴۰۲ تنها برای «پایههای هفتم و دهم» آنهم بصورت «۲ واحد اختیاری (دو ساعت در هفته)» تدریس خواهد شد.
رئیس کمیسیون آموزش مجلس ایران امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «بررسی طرح اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی در کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در قالب پنج ماده به پایان رسیده و برای بررسی در صحن علنی به هیأت رئیسه ارجاع شد.»
علیرضا منادی گفت: «بر اساس این طرح وزارت آموزش و پرورش مکلف است از سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۲ ترتیبی اتخاذ کند تا ادبیات و زبان های محلی و قومی متناسب با هر منطقه به صورت دو واحد اختیاری (دو ساعت در هفته) در پایههای هفتم و دهم آموزش داده شود.»
منادی با اشاره به اینکه ماده اول این طرح مربوط به تدریس کتابها و مواد درسی و آموزشی در تمامی پایهها است که باید به زبان و سبک فارسی باشد، گفت: «طبق این طرح معلمان باید به زبان فارسی محتوای کتب درسی را آموزش دهند.»
او افزود: «یکی دیگر از مواد این طرح این است که سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی وزارت آموزش و پرورش موظف است در چارچوب حفظ وحدت ملی و با مشارکت کارشناسان هر منطقه و متخصصان موضوعی، نسبت به تولید و تأمین محتوای آموزشی ادبیات زبانهای قومی و محلی اقدام کند و رسمالخط این کتب نیز فارسی است و استفاده از سایر رسمالخطها ممنوع خواهد بود.»
این نماینده مجلس ایران، مرجع تشخیص زبانهای قومی و محلی هر منطقه را طبق طرح مصوب، «فرهنگستان ادبیات فارسی و سازمان پژوهش و برنامهریزی درسی» ذکر کرد.
او گفت: «در این طرح تأکید شده که وزارت آموزش و پرورش مجاز است از طریق دانشگاه فرهنگیان یا برگزاری دورههای آموزش خدمت پودمانی در هر منطقه، یک دوره آموزشی روش تدریس درس (ادبیات زبانهای قومی و محلی) برای دانشجویان داوطلب آن دانشگاه و معلمان علاقمند ترجیحا” معلمان زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی برگزار کند.»
نماینده تبریز افزود: «آییننامه اجرایی این قانون حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.»
منادی با بیان اینکه این طرح پس از ۴۲ سال از تصویب قانون اساسی در کشور اجرایی خواهد شد، گفت: «کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری با در نظر گرفتن هزینههای این طرح در بودجه ۱۴۰۱ نسبت به احتمال ایراد اصل ۷۵ شدن (بار مالی) این طرح اقدام خواهد کرد.»
علیرغم اینکه طبق اصل ۱۵ قانون اساسی ایران تدریس زبانهای غیرفارسی آزاد اعلام شده، اما حکومت ایران با بهانه تراشی های مختلف، بیش از چهار دهه است که مانع اجرایی شدن این اصل شده و ۴۰ میلیون تورک را از حق تحصیل به زبان مادریشان محروم نموده و دهها تن از فعالین مدافع زبان مادری را بازداشت و زندانی کرده است.
اهداف گروه خبری آذتورک خبرلری چیست؟
سرزمین آذربایجان همواره مورد چپاول رژیم جمهوری اسلامی و رژیم پهلوی قرار گرفته و منابع آن توسط هر دو رژیم به یغما برده شده است. با اینکه تورک ها خدمات بی پایانی به ایران کرده اند اما هم جمهوری اسلامی و هم رژیم پهلوی ملت تورک را به دلیل خواسته های مشروعشان بارها سرکوب کرده اند و این سرکوب ها همچنان ادامه دارد.
سایت آذتورک خبرلری به این تبعیض ها و سرکوب ها می پردازد و اخبار فعالین مدنی و حقوق بشری و مدافعان آزادی و دموکراسی ملت تورک که در رسانه ها و سایتهای دیگر کمتر به آنها اهمیت داده می شود را پوشش می دهد.
سرزمین آذربایجان متعلق به ملت آذربایجان است و سرنوشت آذربایجان را ملت آذربایجان تعیین خواهد کرد. حق تعیین سرنوشت از ارکان اساسی ملت هاست و آذربایجان هم از این قاعده مستثنی نیست.
این سایت و گردانندگانش به هیچ سازمان سیاسی و غیرسیاسی وابسته نیستند. از شما خواهشمندیم که در معرفی این سایت خبری ما را یاری نمایید و در ارسال فیلم و اخبار به ما کمک نمایید.