صدور صلح دینی برای جهان منطبق بر مدل دولت_ دین آذربایحان/لزوم رهبریت شیعیان توسط آذربایجانیان و خلع سلاح مکتب شعوبیه قم
در کتاب “امنیت دینی و ائدیولوژیک” تالیف سیاوش حیدر اوف پروسه های مرتبط با امنیت دینی در گستره جهانی و راه های مبارزه با تهدیدات موجود با ابتکار و تجربه دولت آذربایجان در حیطه باورهای دینی ترسیم شده است که با مطالعه دقیق ۶ فصل آن متوجه می شویم در حالیکه بعضی کشورهای خاورمیانه با سواستفاده از عنصر دین در پی صدور انقلاب و به تبع آن تروریسم را در جهان ترویج و باعث ایجاد ناامنی می شوند دولت آذربایجان مدل صلح دینی ویژه برای اولین بار در جهان تقدیم بشریت می کند و باید از آن به عنوان “صدور صلح و امنیت دینی” برای جهانیان تعبیر و یاد کرد که دین عامل صدور ناامنی ها و ایجاد تنش ها نیست بلکه عامل امنیت است.
همچنین در حالیکه در بعضی کشورهای خاورمیانه دین با محوریت مذهب شیعه منبع سواستفاده ها شده و محدودیت های شدید بر علیه پیروان دیگر مذاهب اعمال می کند و منبع شکل گیری تنش های متعدد اجتماعی می گردد اما می بینیم در تجربه دولت_دین آذربایجان دین عامل وحدت و همزیستی مسالمت آمیز پیروان دین اسلام و با دیگر ادیان و باورهای دینی در این کشور را سبب شده است که می تواند الگوی مناسب برای تمامی بشریت در جهان باشد، همچنین در این کتاب آذربایجان مدل بومی خود را در تامین امنیت دینی عرضه می کند که بدون شکّ می تواند ضامن برقراری صلح پایدار میان ادیان در جهان از جمله میان فلسطینیان و اسرائیلی ها باشد. در این کتاب و در استراتژی دینی دولت آذربایجان تاکید می گردد که اگر امنیت دینی شهروندان در جای_جای جهان از طرف دولت ها تامین گردد دیگر لزومی برای افزایش تنش ها باقی نخواهد ماند. در مدل دینی دولت آذربایجان در کنار پلیس اینترپل برای تعقیب تروریست ها، پلیس بین المللی برای تامین امنیت ائدیولوژیکی و دینی انسان ها هم شکل می گیرد و “توریست دینی” به جای “تروریست دینی” تشویق می گردد و انسان ها مطمئن می شوند در هرکجای جهان خواه در سفر و خواه در خانه باشند امنیت دینی آنان تامین خواهد گشت.
این کتاب اخیرا به زبان فارسی ترجمه شده است که ما در هر هفته اینجا انتشار خواهیم داد:
در مقدمه کتاب مذکور باهم می خوانیم:
علاوه بر اینکه دین مرکز مرجع معنوی در دنیای مدرن است در زمینه های همچون تعامل و روابط میان فرهنگ ها، جهانی شدن و در برقراری امنیت عمومی اهمیت راهبردی در گستره بین المللی دارد. مخصوصا از اواخر قرن بیستم باورهای دینی به فاکتور بسیار قدرتمند و تاثیرگذار در جوامع جهانی تبدیل شد.
در بسیاری از کشورها در راستای ایجاد بحران های اجتماعی_سیاسی، در شکل گیری ناامنی ها و برای مدیریت جریان های مختلف سیاسی از باورهای دینی بعنوان استفاده ابزاری شد و در نتیجه اعتقادات دینی باعث شکل گیری رفتارهای سیاسی غیرمنتظره شد.
از طرفی باورهای دینی زمینه استثمار از توده و سواستفاده از احساسات آنان را با تلقین تفکرات افراطی فراهم آورد و جامعه جهانی را با پدیده های تامین امنیت ائدیولوژیکی مواجه ساخت.
در حال حاضر تامین امنیت ملی اکثر کشورها توسط اداره استخبارات شان مستقیما با تامین امنیت باورهای دینی در ارتباط و از دغدغه های مهم روز است.
مسئله تامین امنیت باورهای دینی در زمینه های مختلف و بصورت واضح در جریان های اجتماعی_سیاسی خودش را در حال نشان دادن است.
در دنیا کشورهای که با شاخصه های بین المللی و جهان شمول اداره می شوند فقط با تامین امنیت دینی امکان پذیر است تا تهدیداتی که از ناحیه باورهای دینی متوجه شان است از قدرت عمل ساقط گردد. رادیکالیزم دینی،گرایش های افراطی، مذهب گرایی، دخالت دین در سیاست، مقاومت در پروسه جهانی شدن، اعمال زور جهت ایجاد تغییرات در قانون اساسی کشورها، امنیت ملی کشورها و جامعه جهانی را با تهدیدات جدی مواجه ساخته است.
بدون شک تامین امنیت باورهای دینی شرط لازم برای تامین امنیت عمومی جوامع بین المللی می باشد. بواسطه پیشرفت های تکنولوژی و نوآوری ها اطلاعات با سرعت نور انتشار می یابد. متاسفانه بواسطه نقش حیاتی اینترنت در شبکه های اجتماعی و ارتباطات الکترونیکی در نشر اطلاعات بعضا زمینه را برای سو تبلیعات، اخبار کذب و رادیکالی فراهم می آورد. در نتیجه برخورد تدیّن ها باعث آغاز جنگ های خونین توام با وقوع فاجعه های انسانی می گردد. جلوگیری از این جریان های تهدید آمیز که برای بشریّت منبع خطر بزرگ محسوب می شود یک چالش عمومی برای جوامع جهانی محسوب می شود. برای نیل و تامین امنیت دینی در مقیاس جهانی همکاری های صادقانه و دیالوگ های صمیمی اهمیت و حکم راهبردی بی بدیل برای جامعه بین المللی را دارد.
در این میان آذربایجان در زمینه توسعه دولت_دین یک الگو می باشد. توسعه مناسبت های دولت_دین از طرف حیدر علی اوف رهبر کبیر آذربایجان پایه ریزی و هم اکنون توسط الهام علی اوف با موفقیت ادامه می یابد.
برای توسعه پایدار مناسبت های انسانی، محافظت از ارزش های ملی_معنوی، احترام بر ائدیولوژی های دینی انسان ها و از دیدگاه ارجگذاری بر باورهای دینی جامعه طرح مدل سیاسی دولت_دین تعریفی دولت آذربایجان اهمیت خاص خود را دارد.
ادامه دارد