مانقورد یعنی چه؟
“مان” در زبان تورکی یعنی ننگ + “قورد” به معنی ننگ گرگهاست.
گرگ در ادبیات ما کنایه از هویت تورک و سمبلی برای خورشید و داننده و مقدس بود. افسانه ده- ده قورقود به همین دانایی اشاره دارد.
مانقورد قصه ای باستانی میان تورکان است که نویسنده ای قرقیزستانی آن را مکتوب کرده است. در این افسانه دشمنان با حمله به قبیله ” نایمان” تورکها، جوانی را اسیر کرده و و با کشیدن پوست شتر بر سر تراشیده اش، موجب رویش موهایش به سمت داخل (مغز) می شوند تا حافظه خود را از دست بدهد و از خود بیگانه شود. مادر جوان ” نایمان آنا” خود را به دشت و بیابان زده و فرزند خود را می یابد، اما هر چه لالایی می خواند جوان مادرش را نمی شناسد و حتی با دستور دشمن مادر خود را می کشد.
در تاریخ ما، مانقوردها از دوره مشروطیت سیستماتیک پرورش داده شدند. آنها حرص پول و مقام و سفرهای خارجی داشتند. از بنیانگذاران مانقوردیسم، سید حسن تقی زاده بود.
وی متولد ۱۲۵۷ تبریز و در ۲۰ سالگی با فراموشخانه آشنا شد. عضو لژ بیداری شد و در مدت کوتاهی ” مرتبه رقابت” از این تشکیلات سرّی جهانی گرفت و بعد به مقام” استاد اعظم” فراماسونری رسید.
“کمیته تروریستی دهشت” را ساخت و خانه اش را اسلحه خانه کرد و درست زمانی که محمدعلی شاه، مشروطیت را پذیرفته بود و همه چیز آرام می شد، حیدرخان عمواوغلو عضو این کمیته با پرتاب دو نارنجک به کالسکه محمد علی شاه و ترور آیت الله بهبهانی و… مسیر مشروطیت را تغییر دادند و رادیکالیزه کردن همانا و واکنشهای بعدی زمینه روی کار آمدن پهلوی را در سالهای بعد فراهم ساخت.
خود وی در این ماجرا لو رفت و از سوی خراسانی هم حکم تسفیق گرفت به همراه علی اکبر دهخدا به سفارت انگلستان پناهنده شد تا اربابشان با خودرویی که پرچم انگلستان داشت او را به خانه” رابینو” کنسول انگلیس در رشت بفرستد و رابینو او را از طریق انزلی به لندن بفرستد.
باقرخان در سخنرانی “انجمن احرار” خواست او را دستگیر کنند. وی تا روی کار آمدن رضاخان با هویت جعلی و گاه خارج از ایران بود.
او در هیات پنج نفره از عاملین اصلی امضای قرارداد نفتی استعماری ” دارسی” به نفع انگلستان بود.
وی در تاریخ سازی و تورک ستیزی ثروت عظیمی از آموزش و پرورش دریافت می کرد.
در اسلاید تقدیر پیج زرد حوروس نشان از این فرد را می بینید. مدیر این پیج زرد پای ثابت شبکه ضد آذربایجانی” من و تو” شده است و از مانقوردهای تبریز است.
جالب اینکه تصویر روزنامه، حاوی پرچمی به نام درفش کاویانی است و قبل از آن نسخه هیچ جایی وجود نداشته و اختراع تقی زاده است و اکنون ایرانشهریها در تظاهراتشان استفاده می کنند.
دکتر رحیم آقبایراق