وضعیت اسفبار جاده های مجموعه جهانی تخت سلیمان (سوغورلو) شهرستان تکاب (تیکان تپه) اعتراض شدید شهروندان این منطقه و گردشگران را برانگیخته است.
همانگونه که در ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی نیز مشخص است، جاده فرسوده سوغورلو تیکان تپه دارای چاله های زیاد، مملو از گل و لای و فاقد گارد ریل حفاظتی و تابلوهای راهنمای می باشد و علیرغم اعتراضات مکرر مردم منطقه، مسئولان از بازسازی جاده های فرسوده و حادثه خیز این منطقه خودداری می کنند.
مسئولان ایران وضعیت جاده های این منطقه که مملو از آثار طبیعی تاریخی بی نظیر است، را به گونه ای نگه داشته اند که گردشگرانی که قصد سفر به این منطقه را دارند متحمل هزینه های زیادی شده و بار دیگر به این منطقه سحرآمیز آذربایجان سفر نکنند.
مقایسه جاده های مجموعه جهانی سوغورلو آذربایجان با جاده های توریستی تاریخی مناطق فارس نشین ایران، تبعیض سیستماتیک اعمال شده از طرف حکومت مرکزی تهران بر علیه آذربایجان را به خوبی آشکار می کند.
وضعیت اسفبار جاده های سوغورلو در حالیست که معادن زره شوران و آغ دره به عنوان بزرگترین معادن طلای خاورمیانه و معدن انگوران به عنوان بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه در این منطقه قرار دارد و ۸۰ معدن سنگ در شهرستان تیکان تپه وجود دارد.
مالکیت این معادن توسط مسئولان تورک ستیز ایران به فارس ها واگذار شده و با انتقال خام مواد معدنی به مرکز کشور، مالیات و سود حاصل از این معادن نیز به جیب مردم شهرهای اصفهان، کرمان، یزد و تهران منتقل می شود و این معادن عملا سودی برای اهالی تورک منطقه ندارد و مردم منطقه از کمترین امکانات ابتدایی مانند اینترنت، آب آشامیدنی و راه ارتباطی مناسب نیز محروم هستند.