همانطور که مشخص است، ترکیه در هفته های آتی به امضای قرارداد مبادله ارز یک میلیارد یورویی (۱.۱۴ میلیارد دلاری) با آذربایجان نزدیک است. بر اساس این قرارداد، آذربایجان به ترکیه دلار می فروشد.
توافق پیشنهادی یکی از چندین قرارداد سوآپ ارزی است که ترکیه اخیرا برای تقویت ذخایر ارزی باثبات خود انجام داده است.
ترکیه روز چهارشنبه در بحبوحه بحران ارزی که خزانه بانک مرکزی ترکیه را خالی کرده است، قرارداد سوآپ ارزی ۵ میلیارد دلاری با امارات متحده عربی امضا کرد. ذخایر خالص بین المللی بانک مرکزی در ماه گذشته به منفی ۵۶ میلیارد دلار کاهش یافت که پایین ترین سطح از سال ۲۰۰۲ پس از فروختن تعدادی از ارزهای معتبر برای تثبیت لیر توسط این بانک بود.
نمی دانم این روند پس از امضای این قرارداد چه تاثیری بر اقتصاد آذربایجان خواهد داشت؟
پروفسور علی علیرضایئو، اقتصاددان در مورد این موضوع گفت که اگر چنین توافقی امضا شود، هیچ
تاثیر منفی بر اقتصاد آذربایجان نخواهد داشت. وی این موضوع را با چند استدلال توجیه کرد: «اول اینکه در رویه جهانی امضای قراردادهای سوآپ به منظور تقویت ذخایر ارزی پایدار کشورها وجود دارد. بنابراین، این چیز جدیدی نیست. در این راستا ترکیه بر اساس رویه جهانی چنین اقداماتی را برای ثابت نگه داشتن لیر انجام می دهد. همانطور که می دانید در سال گذشته ارزش لیر در برابر دلار کاهش قابل توجهی داشت. این امر منجر به افزایش تورم در ترکیه شده است. از آنجایی که ترکیه کشوری بزرگ است، تعدادی از محصولات در آنجا تولید و صادر میشود. با این حال، کاهش مداوم پوند سودی ندارد. زیرا ذخایر ارزی کشور رو به کاهش است. از این رو دولت اقداماتی را برای جلوگیری از این امر انجام می دهد. فروش بیش از یک میلیارد دلاری آذربایجان به ترکیه در ازای آن هیچ تاثیر منفی بر اقتصاد نخواهد داشت. زیرا بیش از ۵۳ میلیارد دلار ذخایر ارزی داریم. لازم به ذکر است که ما در مورد مبادلات ارزی صحبت می کنیم. یعنی یورو در برابر دلار دریافت خواهیم کرد.
- اردوغان: در تولید پهپاد جزو سه کشور برتر جهان هستیم
- انتقاد شدید علیئو از فعالیت نیروهای حافظ صلح روسی در قاراباغ