اردوغان: “ناسیونالیسم واکسن” مایه ننگ برای بشریت است
رئیس جمهور ترکیه ناسیونالیسم واکسن را مایه ننگ برای بشریت خوانده و تاکید کرد واکسن «تُرکوواک» را نه تنها در اختیار مردممان بلکه در اختیار همه انسانها قرار خواهیم داد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در شهر نیویورک آمریکا سخنرانی کرد.
وی در سخنان خود تاکید کرد: ناسیونالیسم واکسن وقتی که دهها میلیون نفر در چنگال ویروس گرفتار هستند، مایه ننگ برای بشریت است.
اردوغان همچنین خاطرنشان کرد: واکسن تولید داخل «تُرکوواک» را نه تنها برای استفاده مردم ترکیه بلکه در اختیار همه انسانها قرار خواهیم داد.
وی در ادامه افزود: رویکرد نادیده گرفتن ترکیه در منطقه که از طولانیترین کرانه در دریای مدیترانه شرقی برخوردار است، باید کنار گذاشته شود.
رئیس جمهور ترکیه همچنین درباره تغییرات اقلیمی تاکید کرد: شعار “دنیا بزرگتر از ۵ است” را که در هر فرصتی آن را بیان میکنیم، در مورد تغییرات اقلیمی نیز تکرار میکنیم.
اردوغان از تصمیم ترکیه برای ارائه توافق پاریس مطابق با مراحل سازنده و در چارچوب بیانیه مشارکت ملی برای تصویب به پارلمان کشور ظرف مدت یک ماه آتی خبر داد.
رئیس جمهور ترکیه در پایان گفت: هر کسی که بیشترین آسیب را به کره زمین وارد و از منابع طبیعی به طرز وحشیانه استفاده کرده است، باید بیشترین سهم را در مقابله با تغییرات آب و هوایی داشته باشد. ترکیه که در مواجه با هر گونه مشکل، بحران یا فراخوان جهانی بی تفاوت نبوده است، وظیفه خود در قبال مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی و حفاظت از محیط زیست نیز انجام خواهد داد.