عدم انطباق مرزهای جنوبی تورکیه با واقعیتهای جغرافیای سیاسی و قانون دریاها و آبهای آزاد»/2
ادامه وضعیت فعلی در سوریه و عراق به صلاح نبوده و باید چاره اساسی برای آن اندیشیده شود و به دخالت دولتهای غربی و روسیه در سوریه و عراق خاتمه داده شود
وضعیت چند پاره شده کشور سوریه محل مناسبی برای نشو و نمای تروریستهای مورد حمایت غرب را فراهم کرده و تا زمانی که تروریستهای ی پ گ در شرق فرات جولان می دهند امیدی به حاکم شدن نظم و قانون و رشد و ترقی در سوریه عراق و خاورمیانه نیست بنابر این برای رفع این مشکل تشریک مساعی دول تورکیه عراق سوریه الزامی می باشد.
اگر مرز جنوبی آزربایجان مرکزی (آزربایجان های شرقی و غربی،استان اردبیل و شهرستانهای سقز، بانه،تالش ) را که از ساحل دریای خزر در نزدیکی رضوانشهر منطبق با قانون دریاها و آبهای آزاد در طول خشکی ادامه دهیم در نقطه ای در چند ده کیلومتری جنوب شهر سقز در قله کوه چهل چشمه به نقطه ای در نزدیکی فرو رفتگی مرزهای عراق در ایران می رسیم که جنوبی ترین نقطه مرز آزربایجان مرکزی می باشد این نقطه در محل تلاقی حوزه های آبریز رودهای جیغاتی چایی(زرینه رود) قزل اوزن و سیروان قرار گرفته است حال اگر خطی مستقیم بر روی نقشه از این نقطه به دماغه آنامور در جنوبی ترین نقطه شبه جزیره آناتولی بکشیم( ن ک به اسلاید ۳) آنچه که در شمال این خط واقع شده است و در داخل مرزهای عراق و سوریه قرار گرفته مانع همگرایی بهینه اقتصادی و سیاسی آزربایجان و تورکیه می شود امروزه بیشتر خاک این فرو رفتگی در کنترل تروریست هاست.
در اسلایدهای ۴,۵,۶,۷ مرز تورکیه با سوریه و عراق واقع در شمال خط آنامور—چهل چشمه(لطفا برای مشاهده اسلایدها به اینستاگرام نویسنده yahya.mehdizadeh مراجعه بکنید)
با خط الرأس کوهها و تپه ها انطباق داده شده است و با خطی آبی رنگ مشخص شده است این مرز می تواند بخش قابل توجهی از مشکلات ارضی تورکیه با همسایگان اش را حل کند و به دولت سوریه هم مجال خواهد داد با کمک دولت تورکیه به حاکمیت تروریست ها در شرق رود فرات خاتمه دهد و اما در استان ادلب حزب جبهه النصره حاکمیت دارد که متحد تورکیه است و منطقه تحت تسلط آنها تا زمان برقراری نظم و امنیت لازم و برقراری انتخابات آزاد در سوریه که تمامی احزاب مستقل بتوانند در آن مشارکت کنند باید تحت حمایت تورکیه به حیات خود ادامه دهد و یک منطقه ای به نام تنف در محل تلاقی مرزهای عراق سوریه اردن واقع شده است که وضعیت آن هم مشابه ادلب است که تا زمان انتخابات آزاد در سوریه باید به حیات خود ادامه دهد هر دوی این مناطق جزو خاک سوریه می باشد.
ولی باید در یک فرایند دموکراتیک به مام میهن برگردند و رها سازی آنها به حال خود آنها را گرفتار انتقام جویی رژیم اسد خواهد کرد که برای وجهه بین المللی ضد استعماری و مردمی تورکیه عواقب بدی خواهد داشت پس تا زمان برگزاری انتخابات آزاد در سوریه منطقه ادلب و تنف مورد حمایت تورکیه خواهد بود، در اسلاید اول مناطقی که باید به تورکیه واگذار شود(شمال خط آبی) و مناطق جنوب آن خط در سوریه که به رژیم اسد باید واگذار شود در نقشه کلی خاورمیانه مشاهده می کنید.