فراخوان تاریخی رهبر سابق پ.ک. (اوجالان-(اؤجالان)؛ فراخوان صلح و جامعه دموکراتیک
حزب کارگران کردستان؛ در قرن بیستم، خشونتآمیزترین قرن تاریخ و در بستر جنگهای جهانی اول و دوم، سوسیالیسم واقعگرا و فضای جنگ سرد کە حاکم بر جهان بود و بهویژه در شرایط انکار واقعیت موجودیت کُردها و محدودیتهای ناشی از ممنوعیت آزادیها شکل گرفت.
از لحاظ نظری، برنامه، استراتژی و تاکتیک، پ.ک.ک استراتژی و تاکتیک، پ.ک.ک به شدت تحت تأثیر واقعیت سیستم رئال سوسیالیسم قرن قرار داشت. فروپاشی رئال سوسیالیسم در دهه ۱۹۹۰ به دلایل داخلی و همچنین حل بحران انکار هویت در کشور و پیشرفتهایی که در زمینه آزادی بیان حاصل شد، باعث ایجاد فقر معنایی و تکرار در پ.ک.ک گردید. بنابراین، همانند دیگر نمونههای مشابه عمر خود را به پایان رسانده و انحلال آن ضروری شده است.
روابط تورک-کورد؛ تورکها و کردها در طول بیش از هزار سال تاریخ مشترک خود، برای حفظ موجودیت خویش و مقاومت در برابر قدرتهای هژمونیک، همواره بر اساس تمایل متقابل در یک اتحاد ناگزیر باقی ماندهاند.
مدرنیته سرمایهداری طی ۲۰۰ سال گذشته این اتحاد را هدف اصلی خود برای تخریب قرار داده است. نیروهای متأثر از این روند با مبانی طبقاتی خود این هدف را پذیرفتهاند. با تفاسیر تکبعدی جمهوری، این روند سرعت بیشتری گرفت. وظیفه اصلی امروز بازسازی این رابطه تاریخی که بسیار شکننده شده است، با روحیه برادری و بدون نادیده گرفتن باورهاست.
نیاز به جامعه دموکراتیک اجتنابناپذیر است. حرکت انقلابی و تشدد پ.ک.ک که طولانیترین و گستردهترین حرکت در تاریخ جمهوری [ترکیه]بوده است، ناشی از بسته بودن کانالهای سیاست دموکراتیک بوده است.
راهکارهایی چون دولت ملتهای جداگانه، فدراسیون، خودمختاری اداری و راهکارهای فرهنگی برخاستە از گرایشهای افراطی ملیگرایانه؛ نمیتوانند پاسخگوی جامعهشناسی تاریخی جوامع باشند.
احترام به هویتها، بیان آزادانه خودشان و سازماندهی دموکراتیک آنها تنها با وجود جامعه دموکراتیک و فضای سیاسی ممکن است که هر گروه بتواند ساختارهای اجتماعی-اقتصادی و سیاسی مورد نظر خود را ایجاد کند.
قرن دوم جمهوری تنها زمانی میتواند با ثبات دائمی و برادرانه ادامه یابد که با دموکراسی مزین شود. برای جستجوها و تحقق سیستمهای جدید هیچ راهی جز دموکراسی وجود ندارد. نمیتواند وجود داشته باشد. توافق دموکراتیک روش اساسی است.
زبان دوره صلح و جامعه دموکراتیک نیز باید مطابق با واقعیت توسعه یابد.
در این فضایی که با فراخوان آقای دولت باغچلی، ارادهای که توسط آقای رئیس جمهور مطرح شده و رویکرد مثبت سایر احزاب سیاسی نسبت به فراخوان مذکور شکل گرفته است، من فراخوان خلع سلاح را مطرح میکنم و مسئولیت تاریخی این فراخوان را میپذیرم.
همانند هر جامعه یا حزب مدرن دیگری که وجود آن به زور پایان نیافته باشد، برای ادغام داوطلبانه با دولت و جامعه کنگره خود را برگزار کنید و تصمیم بگیرید؛ همه گروهها باید سلاح را کنار بگذارند و پکک باید منحل شود.
به تمامی گروههایی که به زندگی مشترک باور دارند و به فراخوان من بلە میگویند، سلام میرسانم.
۲۵ فوریه ۲۰۲۵
عبدالله اوجالان(اؤجآلان)
مظلوم عبدی سرکرده کردهای سوریه میگوید: «ما از اعلام تاریخی رهبر عبدالله اوجالان که خواستار پایان جنگ در تورکیه و باز کردن راه برای یک روند سیاسی مسالمت آمیز است، استقبال میکنیم».
از طرفی؛ رسانههای تورکیه گزارش میدهند که ایران گروه تروریستی پ.ک.ک را تحت فشار قرار داده است تا خلع سلاح نشوند.
گروه خبری آذتورک خبر