خبرگزاری ایرنا در یادداشتی مضحک، علاوه بر ساختگی دانستن ویدئوهای مربوط به کودکآزاری در مرند، آن را ساخته دست جریان پانترک و … دانسته است که به منظور تداوم «دکترین بازتولید وحشت» برنامهریزی شده است.
آذربایجان خبرلری: کودکآزاری جزو اتفاقاتی است که همواره احساسات عمومی جامعه را فارغ از نژاد، ملیت، قومیت و … به درد میآورد و چه بسا افرادی به کودکآزاری درشهرها، کشورهای دیگر اعتراض کنند. از اینروست که همواره شاهدیم افرادی تحت عنوان فعالان حقوق بشر و کودک، برای کمکرسانی به کودکان آسیبپذیر به کشورهای مختلف جهان سفر میکنند.
در کشور ما نیز به علت عدم آموزش و سیستم ناقص حاکم بر آموزش و قانونگذاری آسیبهای اجتماعی، شاهد افزایش روز به روز کودکآزاری و تجاوز به کودکان هستیم که نمونههای آتنا، ستایش، بنیتا، اهورا و … مواردی بودند که به علت گسترش در فضای مجازی و رسانهای کشور، عامل واکنشهای احساسی جامعه بودند.
آخرین مورد کودک آزاری مربوط به نازنینزهرا در یکی از روستاهای شهرستان مرند بود که پدری معتاد، کودک آزاری را راهی برای فشار به مادر مطلقه کودک، برای بازگشت به زندگی مشترک انتخاب کرده بود؛ موضوعی که ابتدا از سایت خبری یولپرس منتشر گردید و به جهت پیگیری و در نتیجه افزایش فشار افکار عمومی، مسئولان مربوطه را مجبور به واکنش و بررسی موضوع نمود. اما خبر گزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، نظر دیگری داشته و معتقد است انتشار این ویدئوها و حتی کودکآزاری کار پانترکها!!، داعش و دیگر تروریستها بوده است که قصد «تزریق وحشت به جامعه» و تداوم «دکترین بازتولید وحشت داعش» را دارند و حتی این خبرگزاری مدعی شده است احتمالا پدر سنگدل از پانترکها و برخی گروهها پول گرفته است تا کودک خود را کتک بزند!
البته ایرنا به همین جا بسنده ننموده و انتشار ویدئوی آزار و اذیت نازنین زهرا را تداوم انتشار ویدئوهایی مانند جنایات طالبان، چچن، میانمار، القاعده و … میداند.
خبرگزاری ایرنا، که به عنوان ارگان رسمی خبری جمهوری اسلامی ایران، انتظار پوشش درست اخبار و آگاهسازی جامعه از آن میرود، حال در راستای سرپوش گذاشتن به کمکاری خود، توهم توطئه را جایگزین اطلاعرسانی کرده است.
این خبرگزاری در قسمتی از یادداشت خود در مورد کودکآزاری در مرند آورده است: (لینک یادداشت ایرنا)
نکته دیگر سرعت انتشار این کلیپ در کانالها و گروههای وابسته به پانترک ها و خوشحالی آنهاست؛ موضوعی که یادآور اقدامات داعش با پیش زمینه رسانهای از قبل طراحی شده است و بعید به نظر نمی رسد پدر سنگدل معتاد با پول به چنین عمل ضد انسانی اقدام کرده و حالا متواری شده باشد.
این همان چیزی است که اهالی مرند به صورت مشخص روی آن دست گذاشته اند: تلاش گسترده گروههای پان ترک برای نفوذ به بدنه مردم سطوح پایین جامعه و طبقه فقیر شهرستان ها و روستاهای دوردست آذربایجان و بهرهبرداری از اتفاقات خاص زندگی آنها. به ویژه که انتشار این ویدیو در فضای وب و شبکه های اجتماعی کانال های وابسته به جریان گوناز تی وی و گروههای پان ترک جدایی طلب چنان سریع اتفاق افتاده که از یک مرد معتاد بر نمی آید.
با اندکی دقت در چنین روش رسانهای متوجه تشابه آن در مواردی که پیشتر رخ داده می شویم. برای مثال در جنگ بوسنی، جنایتکاران صرب برای ایجاد وحشت بین مردم مناطق غیرصرب از چنین روشی استفاده کردند. پس از آن طالبان برای فراری دادن نظامیان افغانستان و مردم چنین ویدیوهایی را با وجود محدودیت امکانات رسانه ای در سال های نخست دهه نود میلادی پخش میکرد.
اندکی بعد القاعده با گسترده شدن فضای اینترنت و توسعه رسانه ها، با پخش تصاویر ترسناک و وحشت آفرین برای مردم مناطق مختلف افغانستان و عراق آنها را تحت فشار روحی و عصبی قرار می داد. جدایی طلبان چچنی هم از چنین شیوهای برای ترساندن ساکنان روس مناطق تحت تصرف شان استفاده می کردند و هنوز میلیونها شهروند روسی تصاویر قطعه قطعه شدن انگشتان دست یک دختر نظامی روس توسط یک فرمانده چچنی را فراموش نمی کنند.
پس از آن داعش دکترین رسانه ای جالبی را برای بازتولید وحشت و کلیپ های زجرآور طراحی و با تولید این ویدئوها پیش از تصرف شهرها و روستاها با ایجاد وحشت و ترس در دل مردم، راه را برای خودش باز می کرد.
آخرین نمونه رفتار نظامیان ارتش میانمار با کودکان و زنان مناطق اقلیت نشین روهینگیا بود که موجب واکنش خشم آلود مسلمانان این مناطق به این تصاویر و بهانه برای کشتار روستاییان و ساکنان آن مناطق را فراهم کرد.
**فرضیه ساختگی نبودن فیلم
البته فرض واقعی بودن فیلم را هم نباید از نظر دور داشت. این که پدر معتادی برای درآوردن خرج مصرفش با این ویدئوها از همسرش باجخواهی کرده و حالا که کلیپ پخش شده، برخی با اهداف خود از آن بهره می برند. البته باید دید چگونه این ویدئو پخش شده و در این صورت نیز موضوع نیاز به واکاوی دارد.
حالا این ویدئو شکنجه یک دختر معصوم عجیب در شرایطی پخش شده که احتمال دنبال کردن اهدافی مانند ایجاد ترس و وحشت و به دنبال آن موجی از تبلیغات علیه مردم ایران به خصوص شهروندان غیورآذری بعید به نظر نمی رسد.
نقش چهرههای شاخص مناطق گوناگون آذربایجان به ویژه چهره های مرجع و موثر اجتماعی، فرهنگی، هنری و ورزشی در مقابله با این فعالیت های ضد ملی بسیار حائز اهمیت است، از طرفی بخش های امنیتی و انتظامی کشور باید لایه زیرین این اتفاق را با جدیت دنبال کرده و از آن به حساب یک اتفاق ساده نگذرند.
متاسفانه توهم توطئه، همواره حاکم بر ساخت سیاسی و اطلاعرسانی کشورمان ایران بوده است اما خبرگزاری ایرنا این توهمات را به حد اعلای خود رسانده است بطوریکه ارتباط دادن کودکآزاری با جریان پانترک، داعش، چچن، طالبان و … در نوبه خود بینظیر است.
کودک آزاری، معضلی است که در هر شهر و نقطه از کشورمان و فارغ از زبان و نژاد، امکان رخدادش وجود دارد اما مرتبط دانستن اطلاعرسانی این اینگونه رخدادها با جریان غرب – شرق و تروریستی، نه تنها سرپوش گذاشتن به کمکاری رسانههای داخلی است بلکه تداوم حماقت و ادعاهای مضحک این رسانه است.
حال بهتر است این رسانه به جای متهم کردن کودک ۲ ساله به همدستی با پانترکها برای ساخت شوی کودکآزاری یا توهم توطئه غرب و شرق؛ ساختار اطلاعرسانی خو را تغییر داده و یا تعقل را اساس اخبار منتشره خود قرار دهد نه نگاه نژادپرستانه و قومیتی./یول پرس