بنام امام حسین، به کام خامنهای
امروز بتاریخ چهاردهم فئوریه 2023 به نقل از کانال تلهگرامی «مرکز مطالعات آذربایجان» وابسته به گروهک مسلح افراطی مخالف جمهوری آذربایجان بنام «حسینیون»، که در ایران ساکن هستند و از جانب شاخهی برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران(سپاه قدس) تأمین و تغذیه میشوند، خبری کوتاه بدین مضمون درج شد:« سامیره جعفروا و همسرش به دلیل برگزاری جشن میلاد حضرت مهدی (عج) با فرزندان در شهر گویچای (گؤی چای) توسط سرویس امنیتی رژیم الهام علی اف دستگیر شدند».
همانطوری که در تصویر پیوستی برگرفته از کانال مذکور مشاهده میکنید، این زوج بهظاهر محب امام حسین، علناً تحت پوشش برگزاری جشن میلاد مهدی(ع) و بیمحابا بنری را در حمایت از گروهک مذکور (که آشکارا نشان از دلبستگی و عضویت شان دارد) را به نمایش گذاشته اند!
اینک نگاه مختصری به شناسهی تیمی این گروهک در ویکی پدیای فارسی بیاندازیم و بعد یکی –دو سوأل را درچهارچوب منطق، از گردانندگان و مسئولین این کانال داشته باشیم و قضاوت صادقانه را بر عهدهی افکارعمومی واگذار خواهیم کرد.
ویکی پدیا، دانش نامه آزاد می نویسد: «حزب اسلامی آذربایجان» که در ابتدای استقلال جمهوری آذربایجان در سال ۱۹۹۱ تأسیس شد، در سال ۱۹۹۵ به اتهام دریافت تأمین مالی مخفیانه از سوی ایران «با هدف سرنگونی دولت و تبدیل کشور به جمهوری اسلامی» منحل گردید. برخی از اعضای سابق حزب اسلامی آذربایجان با کمک ایران در سال ۱۹۹۳، اینبار «حزبالله آذری» را تشکیل دادند، که یکبار هم به سفارت ایالات متحده آمریکا در باکو حمله کردند. توحید ابراهیمبیگلی در اواخر سال ۲۰۱۵ و اوایل سال ۲۰۱۶ به ۱۴ نفر از طلبههای اهل جمهوری آذربایجان که در قم و مشهد در حال تحصیل دین بودند، قصد خود مبنی بر ایجاد «تیپ حسینیون» (حسینچیلر) که در گام اول، متشکل از طلبههای اهل جمهوری آذربایجان و برای مبارزه با داعش در سوریه بود را آشکار ساخت. ابراهیمبیگلی ابتدا این ۱۴ طلبه را در محل کار «اسکندر حسینوف» (مؤسسه ترجمهٔ نور) در قم گردهم آورد و پس از یک روز انتظار و آموزش به واحد نظامی در نزدیکی پایتخت سوریه –دمشق– منتقل کرد. به ادعای برخی رسانههای جمهوری آذربایجان، ابراهیمبیگلی از همان موقع در دمشق اعلام کرد که قصد آنها نه تنها مبارزه با داعش، بلکه آمادگی برای درگیری مسلحانه در جمهوری آذربایجان است. این در حالی است که جنبش حسینیون قبلاً اعلام کرده بود تنها هدف آن، مقابله با افراطیگرایان تکفیری در سوریه است و هیچ برنامهای برای گسترش فعالیتهای خود در جمهوری آذربایجان ندار. تا جایی که برخی از اعضای این جنبش در (جنگ ناگورنو قرهباغ (۲۰۲۰ به نفع جمهوری آذربایجان شرکت کردند. البته به گفتهٔ توحید ابراهیمبیگلی، چون این جنبش متوجه نقش اسرائیل در جنگ دوم قرهباغ شد، فراخوان عمومی جهت اعزام به جبهه نداد.
نامگذاری جنبش مقاومت اسلامی آذربایجان به نام «حسینیون» توسط قاسم سلیمانی صورت گرفتهاست.
ارتباط با ایران
پدر توحید ابراهیمبیگلی، «عالم ابراهیملی» و مادرش «سودابه ابراهیملی» هستند. این خانواده که اصالتاً اهل لنکران بودند، بعدها در مشهد مستقر شدند.
توحید ابراهیمبیگلی در سال ۲۰۱۳ در جریان اجلاس «علمای امت و بیداری اسلامی» به عنوان رئیس «مجمع روحانیون مبارز جمهوری آذربایجان» با سید علی خامنهای -رهبر ایران- دیدار کرد. او در این دیدار دربارهٔ وضعیت زندانیان مسلمان جمهوری آذربایجان صحبت کرد.
ابراهیمبیگلی در سال ۲۰۱۷ در «یادوارهٔ شهدای نارداران» در زنجان حضور یافته و دربارهٔ حادثهٔ حملهٔ نیروهای پلیس ویژهٔ وزارت کشور جمهوری آذربایجان در اربعین سال ۲۰۱۵ به شیعیان نارداران که به کشته شدن ۴ نفر از ساکنان انجامید، سخنرانی نمود. توحید ابراهیمبیگلی در سال ۲۰۲۰ در مستند «سردار دلها» (کؤنوللر سرداری) رادیو برونمرزی تبریز به عنوان یکی از نیروهای تیپ حسینیون حاضر در سوریه، دربارهٔ قاسم سلیمانی صحبت کرد.برخی از اعضای جنبش حسینیون در سال ۲۰۲۰ بر سر مزار قاسم سلیمانی در کرمان حاضر شدند.
سوأل اینست: 1- با توجه به امتحان 44 سالهی حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران، آیا انتظار دارید که، مردم و دولتمردان جمهوری آزربایجان روی خوش به این گروهک مبنی بر تأسیس حکومت از نوع فعلی جمهوری اسلامی ایران در کشورشان نشان دهند؟ نباید فراموش کرد که، این گروهک (حسینیون آزربایجان) آشکارا به ابزاری جاسوسی در چنگ ایران تبدیل شده و تحت لوای امام حسین، استقلال کشور را هدف گرفته اند و طبق تعریف جهانی، معاند و برانداز می باشند. شاید هم با دستهگل به استقبالشان می رفتند!
محض اطلاع خوانندگان گرامی و یادآوری بر گردانندگان کانال تلهگرامی «مرکز مطالعات آذربایجان= ارگان حسینیون» ، همین دیروز رسانه های رسمی ایران نوشتند:« دیوان عالی ایران حکم اعدام «حبیب فرج الله چعب» مشهور به حبیب اُسیود، از بنیانگذار حرکه النضال الأحواز (جنبش مبارزه عربی برای آزادی اهواز) را تایید کرد». نکته: هردو گروه النضال الأحواز و حسینیون آذربایجان در پرچم مبارزاتی شان دارای نماد اسلحه و معتقد به مبارزه مسلحانه هستند. اما ماهیت شان فررق دارد. بماند که طبق نوشتهی همان منبع، تنها هشت ساعت بعد، ارگان امنیتی جمهوری آزربایجان، به قول مسؤلان جمهوری اسلامی با ارشاد نامبردگان، حتی بدون دریافت ضمانت آنان را آزاد کردند!!!
2- اگر نهادهای امنیتی ایران، مورد مشابهی اعم از طرفداران مجاهدین خلق، سلطنتطلبان، و یا هواداران احزاب و تشکیلاتهای ملل غیرفارس را مشاهده مینمودند، آیا هیچگونه برخوردی نمی کردند؟ ( صرف نظر از اینکه، بنده به عنوان قطرهای از اقیانوس «حرکت ملی آزربایجان جنوبی» به شخصه، مخالف سرسخت مجاهدین خلق، سلطنتطلبان و هر گروهی که دارای عقاید پان ایرانیستی فارس محورهستند می باشم).
حبیب ساسانیان (یاکاموز)