خط بطلانی بر چرندیات آریاپرستان
آثارِ باستانی جغرافیای ایران، خط بُطلانی بر چرندیات آریاپرستان
پروفسور آغاسی اوغلو و چندین عالم دیگر خواستگاه تورکان را ازمنطقه ای ازخزر تا دریای سیاه وجنوب دریاچه اورمیه میدانند که وجود آثارباستانی تورکیک دراین مناطق آن را تایید می کنند.
شهرباستانی پیرازمیان در۱۸کیلومتری مشکین شهر که قدمت تا۸۰۰۰ سال میرسد یک آثار تورکیک وتورانی است. که صدها سنگ افراشت باستانی (بال-بال) درآن موجوداست و قسمت بیشتری هنوز درزیر خاک است و فقط قسمتی ازآن ازطرف میراث فرهنگی محافظت می شود.
صخره های قوبوستان آزربایجان شمالی درنزدیک دریای خزرکه قدمتش تا۱۲هزارسال تخمین زده میشودبااعلائم واشکالها روی سنگ حکاکی شده که یک نمونه آن نیز مربوط به رقص یاللی و جیلمان میشه که نشان می دهد تورکان آزربایجان هزاران سال قبل نوعی رقص دسته جمعی و ردیفی داشتند.
ارتباط این سنگ نگاره ها با عید نوروز و بهار دور از ذهن نیست بعد از رهایی از یک زمستان طاقت فرسا و سخت باپیدایش بهار و طبیعت شادی کرده و دسته جمعی می رقصیدند وپای کوبی می کردند و اشکال موجود حیوانات نیز در حکاکی های قوبوستان نشان از بازگشت احشام به طبیعت درفصل بهار دارد.
سنگ نوشته های اهر هم قدمت ۴۰۰۰ ساله دارد وبه خط تورکی نوشته شده سنگ نگاره های۷۰۰۰هزارساله قاراداغ قوشا داش سونگون شباهت فراوانی به قوبوستان باکو دارد و نشان از یک فرهنگ و تمدن مشترک دو سوی ارس دارد.
پیکره های سنگی (بالبال) شهرستان اهر باقدمت سه هزارساله که در موزه سنگ نگاره های آزربایجان نگهداری می شوند.
سنگ نگاره های باستانی وعلائم خطی تورکان باقدمت ۱۲۰۰۰ ساله درقلب ایران تیمره خمین اراک موجوداست.
قورقان کشف شده دراطراف تبریز باقدمت ۶۰۰۰سال که قدیمیترین قورقان در این مناطق است. جام زرین حسنلو باقدمت ۳۵۰۰۰سال که یکی اززیباترین جامهای کشف شده است.
و ده ها بلکه صدها نمونه از این قبیل آثارهای باستانی در جای-جای آزربایجان و ایران ازدل خاک بیرون زده و موجود است.
تمامی آثار باستانی موجود درجغرافیای ایران و آزربایجان قبل از۵۰۰ میلادی متعلق به التصاقی زبانان است و ارتباطی با هندوها ندارد.
دکتر محمدرضا باغبان کریمی