این استاد دانشگاه گفت: متاسفانه مسئله دریاچه اورمیه به شدت سیاسی شده و سیاسی شدن یک مسئله ملی و اکولوژیکی قطعاً آسیب های زیادی را به اجرای برنامه های احیا در این منطقه وارد خواهد کرد.
به گزارش آذربایجان خبرلری، برنامه ” زمین ۳۶۰ درجه ” رادیو گفت و گو با موضوع حق آبه محیط زیست از دریاچه اورمیه و در ارتباط تلفنی با دکتر حسین آخانی استاد دانشگاه و گیاه شناس به روی آنتن رفت.
دکتر آخانی در این برنامه اظهار داشت: امسال به دلیل بارندگی های زیاد در حوزه دریاچه اورمیه حجم آبی که وارد دریاچه ارومیه شد بسیار زیاد و قابل قبول بود.
وی افزود: وزارت نیرو مدعی است که حدود ۳۳۰ میلیون مترمکعب آب را در دریاچه رها کرده اما میزان آبی که طبق مصوبات موجود باید در اختیار دریاچه قرار می گرفت به دلیل بارندگی زیاد خیلی بیشتر از میزان تعیین شده است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اعداد و ارقامی که از طرف وزارت نیرو و ستاد احیای دریاچه ارائه می شود برای ما قابل درک و لمس نیست به همین خاطر به وزارت نیرو پیشنهاد کردم که یک گروه حقیقت یاب که در این پروژه ها ذینفع نیست مامور بررسی میزان رها شدگی آب در دریاچه ارومیه شود اما متاسفانه توجهی نکردند.
وی در ادامه مطرح کرد: کارگروه احیای اکولوژیک دریاچه اورمیه برنامه های خود را از زمان تشکیل ستاد در اختیار آن قرار داد اما متاسفانه این ارتباطات قطع شد و آنگونه که باید و شاید دیدگاه اکولوژیک درباره در راستای احیای آن اعمال نشد.
استاد گیاه شناسی در مصاحبه با رادیو گفت و گو بیان داشت: در حال حاضر حدود ۴ سال از اجرای برنامه های ستاد احیای دریاچه اورمیه می گذرد و انتقادات زیادی به عملکرد ستاد، وزارت نیرو و وزرات جهاد کشاورزی وارد است.
دکتر آخانی تصریح کرد: متاسفانه مسئله دریاچه اورمیه به شدت سیاسی شده و سیاسی شدن یک مسئله ملی و اکولوژیکی قطعاً آسیب های زیادی را به اجرای برنامه های احیا در این منطقه وارد خواهد کرد.
وی با اشاره به راهکاری برای رفع این معضل گفت: برای خارج کردن مسئله دریاچه از حالت سیاسی باید به سمت مدیریت بر مبنای دانش حرکت کنیم.
دکتر آخانی در ادامه برنامه زمین ۳۶۰ درجه با انتقاد از رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست اظهار کرد: انتقاد جدی که در رابطه با دریاچه اورمیه به آقای کلانتری وارد است. ایشان بر مبنای نامشخصی این پروژه را در اختیار دانشگاه شریف گذاشت درصورتیکه دانشگاه شریف، صنعتی است و محیط زیست جزو برنامه های آن نیست و دریاچه یک موضوع اکولوژیک است.
این استاد دانشگاه همچنین متذکر شد: البته ما منکر تلاش ها و فعالیت های دانشگاه صنعتی شریف برای احیای دریاچه اورمیه نیستیم اما اشکال اساسی که در نظام مدیریتی احیای دریاچه داشت این بود که به پیچیدگی کار توجه نکردند و مسئله را صرفا مهندسی دیدند و این به عدم اعتقاد دستگاه های دولتی کشور به پژوهش در همه امور برمی گردد.