ریشه در خاک / علی صمدپور
شهرستان سراب با پیشینه ی بیش از سه هزار ساله، دارای غارها، کتیبه های متعدد، تپه های باستانی، معابدسنگی، آتشکده ها ومساجدو دها محوطه باستانی تاریخی خود، در جغرافیای ژئوپولوتیک وتاریخی آزربایجان کهن، برای خود جایگاه ویژه ای را اختصاص داده است که در منتهی علیه کریدر فلات غربی وجنوب غربی آناتولی واقع شده است.
سنگ نبشته های اورارتویی رازلیق و همچنین نشت ائولی ساراب (سراب) که قبل از هخامنشیان نقر شده اند، از مستندات محکم و غیر قابل انکارمکتوبات فرهنگی وتاریخی هستند که بر ثبوت اجداد تاریخی و ملی تورکان ایران و آزربایجان صحه میگزارند.
رازلیق(در گویش محلی رازلِخ) یکی از
روستاهای شهرستان ساراب (سراب) در استان آذربایجان شرقی است. این روستا مرکز دهستان رازلیق در بخش مرکزی شهرستان سراب است.
در پنج هزارگزی شمال سراب واقع است و ۵ هزار گز به شوسه سراب به تبریز فاصله دارد. ناحیهای است جلگه و معتدل دو ساکنان آن ۳۰۰۳ تن میباشند. آب آن از چشمه تأمین میشود و محصول آن غلات و حبوب است. شغل ساکنان آنجا زراعت و گله داری است وراه آن مالرو است.
وجوداین سنگ نبشته همراه با سنگ نبشته نشت ائولی (نشتبان) در جوار دامنه های شگفت آنگیز ساوالان در قسمت شمالی ساراب (سراب) از مهم ترین ادله های قابل استناد بر اثبات موجودیت تاریخی تورکان باستان در آزربایجان وآناتولی شرقی و همچنین شمال غرب عراق و حتی بین النهرین می باشند.