آئین شال گردش در شبهای چارشنبه سوری و عید از سنت های کهن ترکان می باشد که هنوز هم با همان شور و شوق برگزار می شود؛ طبق این رسم پسران و کودکان با آویزان کردن شال های قرمز و سفید از منفذ خانه ها ( پاجا_پانجا ) هدایای خود را دریافت می کنند.
مراسم شال سالداماق که در شب های چهارشنبه سوری و عید نوروز توسط کاهن ها و علمای دینی_مذهبی در عصر مادها و در ارتباط با فرود آمدن ارواح نیکان بر خانه ها از طریق روزنه بام( پاجا – باجا) اجرا می شد در اصل مربوط به مراسم شب چله در عصر سومریان بوده است که پس از غلبه بابلی ها بر سومریان و نقل مکان آنان از قوشاچای (بین النهرین) به مناطق سردسیر( آذربایجانات) یا دیگر مناطق معتدل، آیین شب چله به آخرین چهارشنبه سال و شب عید انتقال یافته است.
میرچا الیاده معتقد است:”از قدیم تشابهی میان پرستش خورشید و نشانه های پرستش ارواح و نیاکان و فرود ارواح از عالم بالا به زمین مشاهده شده است(اینجی دنیزیم،1393: ش10-9 )
میرستار گروس اوغلو
اهداف گروه خبری آذتورک خبرلری چیست؟
سرزمین آذربایجان همواره مورد چپاول رژیم جمهوری اسلامی و رژیم پهلوی قرار گرفته و منابع آن توسط هر دو رژیم به یغما برده شده است. با اینکه تورک ها خدمات بی پایانی به ایران کرده اند اما هم جمهوری اسلامی و هم رژیم پهلوی ملت تورک را به دلیل خواسته های مشروعشان بارها سرکوب کرده اند و این سرکوب ها همچنان ادامه دارد.
سایت آذتورک خبرلری به این تبعیض ها و سرکوب ها می پردازد و اخبار فعالین مدنی و حقوق بشری و مدافعان آزادی و دموکراسی ملت تورک که در رسانه ها و سایتهای دیگر کمتر به آنها اهمیت داده می شود را پوشش می دهد.
سرزمین آذربایجان متعلق به ملت آذربایجان است و سرنوشت آذربایجان را ملت آذربایجان تعیین خواهد کرد. حق تعیین سرنوشت از ارکان اساسی ملت هاست و آذربایجان هم از این قاعده مستثنی نیست.
این سایت و گردانندگانش به هیچ سازمان سیاسی و غیرسیاسی وابسته نیستند. از شما خواهشمندیم که در معرفی این سایت خبری ما را یاری نمایید و در ارسال فیلم و اخبار به ما کمک نمایید.