370
خصوصی سازی و برداشته شدن بار مالی صنایع از دوش دولتها و سهیم سازی مردم در اقتصاد رویایی بود که با اشتباه استراتژیک واگذاری کارخانه ها در ایران با شکست مواجه شد.
کمتر کارشناس اقتصادی امروزه خصوصی سازی را نفی میکند اما خصوصی سازی در کشورهای مختلف نتایج متفاوتی را در پی داشته است، برخلاف کشورهای توسعه یافته کشورهای در حال توسعه همچنان با مشکل خصوصی سازی دست و پنجه نرم میکنند.
خصوصی سازی در دنیا به منظور ایجاد رقابت در بازار و کاهش بار مالی برای دولتها و مشارکت مردم به کار میرود اما در ایران به دلیل عدم توانایی رقابت بخش خصوصی و دولتی این روند با مشکلات فراوانی روبروست، نمونه شکست خورده خصوصی سازی در صنعت ایران کم نیست کارخانهها و شرکتهایی که در راستای واگذاری به بخش خصوصی یا به طور کامل ورشکست شدهاند و یا با کمترین ظرفیت خود درحال فعالیت هستند.
در آذربایجانشرقی نیز خصوصی سازی صنایع زیادی را به ورطه نابودی کشانده است که کارخانه ماشین سازی و بلبرینگ سازی تبریز آخرین مواردی است که همچنان تکلیف آنها مشخص نیست و کارگران و حتی هیئت مدیره آن نیز سرگردانند.
ماشین سازی و اما و اگرهای فراوان
از سال 83 که کارخانه ماشین سازی در لیست فروش خصوصی سازی قرار گرفته است مشکلات این کارخانه نیز آغاز شده است، مشکلاتی که در ماههای گذشته به اوج خود رسیده است. سال 94 بود که 19 نماینده آذربایجانشرقی در نامهای خواستار توقف خصوصی سازی این کارخانه شدند نامهای که مورد توجه قرار نگرفت تا در تابستان سال 96 اتفاقات عجیب و غریب گریبان این کارخانه را بگیرد.