مهاجرت از میانه به مناطق فارس نشین
✍میلاد بالسینی
«بررسی تغییرات ۶۰ ساله جمعیتی در شهرستان میانه»، عنوان مقالهایست که در شماره ۱۱ نشریه بان (ویژهنامه مهاجرت) به بررسی «دلایل، تعداد و مسیرهای مهاجرتی» مهاجران شهرستان میانه پرداختهام. میانه -به عنوان یکی از مهاجر فرستترین شهرستانهای کشور- در سال ۱۳۳۵ (اولین سرشماری کشور) جمعیتی بالغ بر ۱۳۸ هزار نفر را در خود جای میداد. این در حالی است که پس از ۶۰ سال یعنی در زمان سرشماری ۱۳۹۵، فقط ۴۲ هزار نفر به جمعیت این شهرستان افزوده شده و کمی بیش از ۱۸۰ هزار نفر را شامل میشود. حال آنکه بر اساس نرخ رشد جمعیت کشوری در ۶۰ سال اخیر، جمعیت این شهرستان در سرشماری سال ۱۳۹۵ بایستی بیش از ۵۰۰ هزار نفر احراز میشد.
.
مابه التفاوت این تعداد، همان مهاجرانی است که عمدتا به دلیل بیکاری از شهرستان خارج و خواه ناخواه عمدتا به حاشیههای استان تهران و کرج (استان البرز فعلی) کوچیدهاند. گفتنی است این حجم عظیم از مهاجرتها نه به صورت انفرادی، بلکه به صورت شبکهای (زنجیرهای و یا خوشهای) صورت گرفته است. مهاجرت شبکهای عبارت است از «حرکتی که مهاجران بالقوه با آگاهی یافتن از فرصتها برای جابهجایی آماده شده، انطباق اولیه را بدست آورده و منزل و شغل اولیه خود را ازطریق روابط اجتماعی با مهاجران قبلی تهیه مینمایند». به عبارت دیگر مهاجرت هر فردی از میانه، زمینهای برای مهاجران دیگری شده است که از پی او راهی مهاجرت شدهاند. بدین طریق زنجیرهای از مهاجرت از شهرستان میانه صورت گرفته که در حال حاضر نسل دوم و رفته رفته حتی نسل سومشان نیز در حاشیههای مناطق مرکزی -همچون استان تهران و البرز- متولد شده و زندگی میکنند.
اهداف گروه خبری آذتورک خبرلری چیست؟
سرزمین آذربایجان همواره مورد چپاول رژیم جمهوری اسلامی و رژیم پهلوی قرار گرفته و منابع آن توسط هر دو رژیم به یغما برده شده است. با اینکه تورک ها خدمات بی پایانی به ایران کرده اند اما هم جمهوری اسلامی و هم رژیم پهلوی ملت تورک را به دلیل خواسته های مشروعشان بارها سرکوب کرده اند و این سرکوب ها همچنان ادامه دارد.
سایت آذتورک خبرلری به این تبعیض ها و سرکوب ها می پردازد و اخبار فعالین مدنی و حقوق بشری و مدافعان آزادی و دموکراسی ملت تورک که در رسانه ها و سایتهای دیگر کمتر به آنها اهمیت داده می شود را پوشش می دهد.
سرزمین آذربایجان متعلق به ملت آذربایجان است و سرنوشت آذربایجان را ملت آذربایجان تعیین خواهد کرد. حق تعیین سرنوشت از ارکان اساسی ملت هاست و آذربایجان هم از این قاعده مستثنی نیست.
این سایت و گردانندگانش به هیچ سازمان سیاسی و غیرسیاسی وابسته نیستند. از شما خواهشمندیم که در معرفی این سایت خبری ما را یاری نمایید و در ارسال فیلم و اخبار به ما کمک نمایید.