می گویند در جهنم مارهایی وجود دارد که انسان از ترس آنها به اژدها پناه می برد!/محراب مقصود زاده
می گویند در جهنم مارهایی وجود دارد که انسان از ترس آنها به اژدها پناه می برد! این نقل قول حکایت زبان ما و حاکمیت های در طول تاریخ معاصر است. تفکر فاشیستی و نگاه مغرضانه به تاریخ و فرهنگ ترک های ساکن ایران مثل قانون پایستگی انرژی از بین نرفت بلکه از حکومتی به حکومتی دیگر انتقال یافت. از زمان پهلوی تا جمهوری اسلامی ایران، فاشیست به هر سه روش سرکوبگر، پیشرفته و روانشناسانه کوشید تا زبان و فرهنگ ما را از بین ببرد اما نشد که نشد. این نشدنها علت داشت، علتش هم بیسوادانی بودند که با سمت های فرهنگی هیچ درکی از فرهنگ نداشتند. از وزیر بیسواد پهلوی بگیر که در طرح واژه های نو اسم قره چمن تبریز را چمن سیاه گذاشت، بعدش با تلگراف و سفارش بهش تقلب دادند که گوساله در جهان هستی چمن سیاهی وجود ندارد! واژه ای دیگر انتخاب کن، تا وزیر فرهنگ و ارشاد دولت آقای رئیسی مثل بقیه ی وزرای قبلی، تا ماتحت مبارک خود را روی صندلی وزارت گذاشت زود بیانیه برای منزوی ساختن زبان ترکی صادر کرد.
در جامعه شناسی واژه ای است بنام “اتنوسید” که این واژه نخستین بار برای سرخ پوستان تازه ی آمریکایی بکار برده شد، زیرا در آنجا بود که تفاوت میان نسل براندازی و فرهنگ زدایی مشخص شد. زیرا بازماندگان سرخ پوستان قربانی هر دو جنایت یعنی هم نسل کشی جسمی و هم نسل کشی فرهنگی شده بودند. عبارت است:از تخریب و نابودی فرهنگ قومی(به معنای وسیع کلمه) و از میان برداشتن نهادهای سنتی متعلق به یک قوم، اگر نسل براندازی جسم مردم را نابود می سازد، “اتنوسید” فرهنگ زدائی قومی، روح یک ملت را نابود می کند.حال این بیانیه ها و بخشنامه ها و روش ها همگی بر طرز تفکر باطلی استوار است که در توهم خودشان می خواهند ما را به کاروان تمدن رهنمون سازند، گویی که تمدن درجاتی دارد که اینان از والاترین درجه برخوردار هستند.
شما می گویید به رسمیت شناختن زبان سایر قومیت ها در ایران و بها ندادن به تک زبانی باعث به خطر افتادن تمامیت ارضی می شود، ما بر عکس آن، می گوییم تقویت تک زبانی و حذف سایر زبان ها تمامیت ارضی را به خطر می اندازد. به قول کشاورز طبسی”خودتان می دانید و مملکتتان” از ما گفتن….