سعیدی گفت: معتقدم که چاره کار در تقسیمات کشوری نیست بلکه راه حل مناسب برای حل مشکلات استانی، افزایش اختیارات استانی است.
به گزارش آذربایجان خبرلری، محمد اسماعیل سعیدی در گفتگو با تبریز بیدار در رابطه تشکیل استان جدید آذربایجان شمالی، اظهار داشت: بنده هم این موضوع را شنیدم، تنی چند از همکاران بحثی دررابطه با تشکیل استان جدید مطرح کردند ولی در حال حاضر در مرحله مباحث اولیه است.
وی گفت: مسئله تشکیل استان آذربایجان شمالی را از یکی از نمایندگان استان اردبیل شنیده ام، توجه بیشتر به برخی شهرهای کوچک ایده اولیه طرح مسئله تشکیل استان جدید بود، برخی از نمایندگان بر این اعتقاد هستند که بعد از جدایی اردبیل از آذربایجان شرقی و تبدیل آن به یکی از استان های کشور، شهرهای کوچکی که در مجاورت مراکز استان ها قرار دارند، از توجه لازم و کافی برخوردار نیستند، بیشترین تمرکز بر روی مراکز استان ها قرار گرفته است.
نماینده مردم تبریز،آذرشهر و اسکو در مجلس با اشاره به مزیت ها و معایب این طرح گفت: لزوم به انجام رسیدن این طرح، موافقت دولت است، زیرا تقسیمات کشور در حیطه اجرایی دولت مردان است، بنابراین این در حالی است که در شرایط فعلی، دولت طرح تقسیمات کشوری را متوقف کرده است، بنابراین فکر نمی کنم مورد موافقتی انجام شود.
وی اضافه کرد: تقسیمات کشور هرچه قدر جزئی تر باشد و کوچک تر شود، باعث افزایش مشکلات خواهد بود، به طور مثال در دوره صفویه که کشور به صورت منطقه ای و ایالتی اداره می شد، مشکلات کمتری در این باره مطرح می شد، معتقدم که چاره کار در تقسیمات کشوری نیست بلکه راه حل مناسب برای حل مشکلات استانی، افزایش اختیارات استانی است، در طول زمان برای حل مشکلات ،سعی بر آن شده است که اختیارات استانی محدود شود در حالی است که این مسئله بر عکس است و باید به جای اینکه به سمت کاهش محدوده جغرافیایی و تقسیمات جدید کشوری حرکت کنیم، برای افزایش اختیارات استانی و تصمیمات منطقه ای تلاش کنیم .
سعیدی بیان داشت: نمود عینی این تصمیمات نادرست در بحث احیای دریاچه ارومیه مشاهده می شود، در احیای دریاچه ارومیه دچار یک مشکل استراتژیکی شدیم که، آب منطقه ای و برق منطقه ای را در احیای دریاچه دخیل کردیم در حالی که آب و برق نسبت به منطقه جغرافیایی مشخص عمل می کنند، برای احیای این دریاچه نیازمند مدیرت واحد هستیم، اگر مدیریت واحد نباشد و تعدد تصمیم گیری در استان ها باشد نتیجه اش همانی می شود که شاهد هستیم. هر استان یا شهرستانی تصمیمات جزیره ای اتخاذ می کنند که نتیجه ای در بر نخواهد داشت.
سعیدی با بیان ویژگی های آذربایجان خاطر نشان کرد: آذربایجان یک مجموعه واحدی است که آداب و رسوم، فرهنگ و اقتصاد باهم مشترک و در هم تنیده است، لذا برای اینکه تصمیمات موثری واقع شود اختیارات استانی افزایش پیدا کند و تصمیم گیری واحدی داشته باشیم و کاهش و تقسیمات جدید جوابگوی مشکلات نخواهد بود.