925
هفتم مهر ماه روزی است که برای تقدیر از رشادتهای آتش نشانان به عنوان روز ملی آتش نشانی و ایمنی نامگذاری شده و این روز به بهانه شهید شدن تعدادی از آتش نشانان در پالایشگاهی که توسط دشمن بمباران شده بود نامگذاری شده است.
به مناسبت همین روز نگاهی داریم به تاریخچه آتشنشانی در ایران:
نزدیک به ۱۷۵ سال قبل نخستین شهر کشور که به تجهیزات و سازمان آتشنشانی مجهز شد، شهر تبریز بود.
برج یانقین
تبریز نخستین شهر ایران است که مجهز به آتش نشانی شد، اولین آتش نشانی در تبریز در سال ۱۲۲۱ هجری شمسی هنگامی که نیروهای روسی در تبریز مستقر بودند، ساخته شد.
برخی سابقه آتش نشانی تبریز را به ۹۰ سال قبل و برخی مبداء سالی تاسیس اطفائیه ، درتبریز را به سال ۱۲۹۶ هجری شمسی نسبت می دهند هرچند که اسنادی دردست است که وجود تجهیزات آتش نشانی را به سالها قبل تر از آن دلالت می دهد .
برخی ورود پمپ های دستی دوطرفه به تبریزراکه ۱۵۰ سال پیش توسط قوای روسیه تزاری صورت گرفته مبداء تاسیس و راه اندازی تشکیلات اطفائیه درایران عنوان کرده اند اما برج یانقین که نماد برج آتش نشانی های کشور میباشد ، ۹۰ سال پیش درمحوطه اداره اطفائیه قدیم و سازمان آتش نشانی فعلی بناء گردیده ونقش دیده بانی و خبرگیری را ایفاء می کرد .