_تعدد ائتنوتوپونیم گروس در اراضی تاریخی آذربایجان:
_گروس؛ نام منطقه ای است وسیع شامل شهرهای بیجار، یاسوکندکرانی، پیرتاش، توپ آغاج، بابارشانی به مرکزیت شهر بیجار؛ بیجار گروس نزدیک به 90 هزار نفر جمعیت دارد.
_مینورسکی به نقل از کتاب تاریخ عالم آرای عباسی، آوردهاست: “طایفه ی [ ترک ] گروس در دوران صفویه، هم ردیف با طوایف: چگنی و اردلان… است(مینورسکی، 1368 : 24)؛ منجلمه طوایف و تیره های ساکن در بیجار گروس ( که عمدتا از ترکان افشار هستند ) عبارتند از: باییندیر،کرانی،افشار،کبودوند، گروسی، ترکمندی، گیچلو، صفی لو،چئراغی ، خدابنده لو،بابالو، قائم پناه ، قره داغی،و …[ البته و متاسفانه در طول دوران منحوس پهلویان بسیاری از اسامی روستاها، کوهها، چشمه ها، محلات قدیمی گروس و علی الخصوص نام فامیلی و طوایف ترکی دچار تغییر و تحریف شده است ]
_گروس: نام منطقه و شهری است در ” زنگه زور” واقع در قاراباغ جمهوری آذربایجان شمالی؛ در آذربایجان شمالی منطقه ای به نام “گؤی روس – گوروس – گوریس” نیز وجود دارد.
_گروس ؛ نام منطقه ای است در غرب آذربایجان واقع در قوشاچای و سولدوز که ساکنان آن به زبان ترکی آذربایجان صحبت می کنند.
_تالاب گروس در جنوب شرقی پارک ملی دریاچه اورمیه و در دهانه رودخانههای تاتائو (سیمینهرود) و سویوق بولاق (مهاباد) چای قرار دارد.
_ گروس: روستائی در شرق آذربایجان در شهرستان صوفیان [سوفیان ]بالغ بر 1 هزار و 737 نفر جمعیت دارد.
_گروس : نام روستایی واقع در بخش باشت شهرستان گچساران استان کهگیلویه و بویر احمد که بالغ بر 94 نفر جمعیت دارد. مردم روستای گروس گچساران از ایل بزرگ و شجاع ترکان قشقایی می باشند.
سلسله مقالات ائتنوتوپونیم بیانلو و گروس که به قلم خلیل مختاری نیا و امیرافشار افشاری نگاشته شده و ما هفته قبل بیانلو و این هفته گروس در استان سنندج را تقدیم شما مخاطبان عزیز کردیم.
اهداف گروه خبری آذتورک خبرلری چیست؟
سرزمین آذربایجان همواره مورد چپاول رژیم جمهوری اسلامی و رژیم پهلوی قرار گرفته و منابع آن توسط هر دو رژیم به یغما برده شده است. با اینکه تورک ها خدمات بی پایانی به ایران کرده اند اما هم جمهوری اسلامی و هم رژیم پهلوی ملت تورک را به دلیل خواسته های مشروعشان بارها سرکوب کرده اند و این سرکوب ها همچنان ادامه دارد.
سایت آذتورک خبرلری به این تبعیض ها و سرکوب ها می پردازد و اخبار فعالین مدنی و حقوق بشری و مدافعان آزادی و دموکراسی ملت تورک که در رسانه ها و سایتهای دیگر کمتر به آنها اهمیت داده می شود را پوشش می دهد.
سرزمین آذربایجان متعلق به ملت آذربایجان است و سرنوشت آذربایجان را ملت آذربایجان تعیین خواهد کرد. حق تعیین سرنوشت از ارکان اساسی ملت هاست و آذربایجان هم از این قاعده مستثنی نیست.
این سایت و گردانندگانش به هیچ سازمان سیاسی و غیرسیاسی وابسته نیستند. از شما خواهشمندیم که در معرفی این سایت خبری ما را یاری نمایید و در ارسال فیلم و اخبار به ما کمک نمایید.